• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more

Harjoittelun toteutus

Tervetuloa työharjoitteluun Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle! Harjoittelu on tärkeä osa sote-alan opintoja, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden soveltaa teoriaopintojen tietoja käytännön työssä.  

Tarjoamme monipuolisia oppimisympäristöjä eri puolilla maakuntaa erityyppisissä työyksiköissä, joten löydät aina jotain uutta opittavaa. Harjoittelun aikana voit kehittää taitojasi ja saada arvokasta kokemusta työelämästä todellisissa potilas-/asiakastilanteissa osaavien ammattilaistemme rinnalla. Perehdytysohjeet harjoitteluun saat työyksiköstäsi. 

Harjoitteluun liittyvät linkit

Mitä odotamme sinulta?

Infektioturvallisuus: Asiakastyössä tai asiakkaiden kanssa samoissa tiloissa toimiessa edellytämme Tartuntatautilain 1227/2016  sisältämää suojaa vesirokkoa, tuhkarokkoa ja kausi-influenssaa vastaan. Käy ennen harjoittelujaksoa täyttämässä lomake, linkki sivun alussa. Mikäli asiaan liittyen sinulla on jotain kysyttävää, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoosi. Emme harjoittelujen yhteydessä käsittele terveystietojasi.  

Tietosuoja: Tee tietosuojan ABC – verkkokoulutus (linkki yllä). Ensimmäisen harjoittelujakson yhteydessä pääset allekirjoittamaan tietoturvasitoumuksen, joka tallennetaan sähköiseen järjestelmäämme. Tallenna dokumentit itsellesi siten, että voit tulevissa harjoitteluissa todentaa osaamisesi olevan tältä osin vaadittavalla tasolla. 

Mikäli sinulla on harjoittelujaksoon liittyen kysyttävää tai informoitavaa (esim. kulttuurilliset tai uskonnolliset seikat, suojavaatteisiin liittyvät erityistarpeet) ole yhteydessä hyvissä ajoin ennen harjoittelun alkua työyksikköön. 

Noudata sovittuja työvuoroja. Mikäli sairastut tai sinulle tulee muu äkillinen poissaolo, ilmoita yksikköön aina soittamalla. Oppilaitoksen ilmoitusmenettelyt vaihtelevat, joten varmista ja noudata oman koulusi antamia ohjeita. 

Toivomme että harjoitteluun tullessasi olet suunnitellut konkreettisia tavoitteita harjoittelulle, käsität vuorovaikutustaitojen tärkeyden sekä asiakas/potilaskohtaamisissa että työyhteisön sisällä ja mikä tärkeää: muistat huolehtia myös omasta hyvinvoinnistasi ja jaksamisesta harjoittelun aikana. 

Customer service