Ilmoita huolesta

Huolen herätessä kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen lapsesta, aikuisesta tai vanhuksesta ilman henkilön suostumusta. Huoli voi syntyä esimerkiksi silloin, kun ihminen näyttää kykenemättömältä huolehtimaan itsestään ja turvallisuudestaan. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä.

Kun olet ilmoittanut huolesi, ammattilaiset käsittelevät tiedot ja arvioivat palvelutarpeen. Varhaisella avuntarpeen tunnistamisella pyritään tukemaan kaikenikäisten hyvinvointia ja auttamaan arjessa selviytymistä.

Me kaikki voimme osoittaa, että välitämme.

Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta

Huolen herätessä kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen lapsesta, aikuisesta tai vanhuksesta ilman henkilön suostumusta. Huoli voi syntyä esimerkiksi silloin, kun ihminen näyttää kykenemättömältä huolehtimaan itsestään ja turvallisuudestaan. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä. Kun olet ilmoittanut huolesi, ammattilaiset käsittelevät tiedot ja arvioivat palvelutarpeen.

Täytä ilmoitus: Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta

Yhteydenotto tuen tarpeen arvioimiseksi

Yhteydenoton tuen tarpeen arvioimiseksi voi tehdä itsestään, perheestään tai toisesta henkilöstä. Jos teet sen toisesta henkilöstä, niin kysy häneltä suostumus ottaa yhteyttä sosiaalipalveluihin. Ammattilainen voi täyttää yhteydenoton yhdessä asiakkaan kanssa.

Täytä yhteydenotto: Yhteydenotto tuen tarpeen arvioimiseksi

Lastensuojeluilmoitus

Lastensuojelulaki määrittelee työntekijät, joilla on työnsä puolesta velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus. Myös jokainen yksityishenkilö voi tehdä lastensuojeluilmoituksen.

Tee lastensuojeluilmoitus, kun epäilet, että lapsen lastensuojelun tarve pitäisi selvittää.

Lue tarkemmin lastensuojeluilmoituksesta Etelä-Karjalan hyvinvointialueen lastensuojelun sivulta, josta löydät sähköisen lastensuojeluilmoituksen linkin, päivystävän puhelinnumeron ja tulostettavan lastensuojeluilmoituksen: Lastensuojeluilmoitus.