• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Kanssasi vauvasta vaariin » Ilmoita huolesta

Ilmoita huolesta

Huolen herätessä kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen lapsesta, aikuisesta tai vanhuksesta ilman henkilön suostumusta. Huoli voi syntyä esimerkiksi silloin, kun ihminen näyttää kykenemättömältä huolehtimaan itsestään ja turvallisuudestaan. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä.

Kun olet ilmoittanut huolesi, ammattilaiset käsittelevät tiedot ja arvioivat palvelutarpeen. Varhaisella avuntarpeen tunnistamisella pyritään tukemaan kaikenikäisten hyvinvointia ja auttamaan arjessa selviytymistä.

Huoli-ilmoituksen voi tehdä nimettömänä tai omalla nimellä. Jos teet ilmoituksen omalla nimelläsi, huoli-ilmoituksen kohteella on oikeus saada tietää tekijän nimi.

Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta

Huolen herätessä kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen lapsesta, aikuisesta tai vanhuksesta ilman henkilön suostumusta. Huoli voi syntyä esimerkiksi silloin, kun ihminen näyttää kykenemättömältä huolehtimaan itsestään ja turvallisuudestaan. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä. Kun olet ilmoittanut huolesi, ammattilaiset käsittelevät tiedot ja arvioivat palvelutarpeen.

Yhteydenotto tuen tarpeen arvioimiseksi

Yhteydenoton tuen tarpeen arvioimiseksi voi tehdä itsestään, perheestään tai toisesta henkilöstä. Jos teet sen toisesta henkilöstä, niin kysy häneltä suostumus ottaa yhteyttä sosiaalipalveluihin. Ammattilainen voi täyttää yhteydenoton yhdessä asiakkaan kanssa.

Lastensuojeluilmoitus

Lastensuojelulaki määrittelee työntekijät, joilla on työnsä puolesta velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus. Myös jokainen yksityishenkilö voi tehdä lastensuojeluilmoituksen.

Tee lastensuojeluilmoitus, kun epäilet, että lapsen lastensuojelun tarve pitäisi selvittää.

Lue tarkemmin lastensuojeluilmoituksesta Etelä-Karjalan hyvinvointialueen lastensuojelun sivulta, josta löydät sähköisen lastensuojeluilmoituksen linkin, päivystävän puhelinnumeron ja tulostettavan lastensuojeluilmoituksen.

Customer service