• Keskussairaalan edessä oleva pysäköintialue on pois käytöstä 18.–19.4.2024 Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Kanssasi vauvasta vaariin » Ikääntyneiden palvelut » Ikäihmisten asumispalvelut » Ikäihmisten ympärivuorokautinen asuminen

Ikäihmisten ympärivuorokautinen palveluasuminen

(aiemmin tehostettu palveluasuminen)

Ikäihmisten ympärivuorokautinen palveluasuminen käsittää Etelä-Karjalan hyvinvointialueella sekä ympärivuorokautisen palveluasumisen, että vanhainkodit. Ympärivuorokautisella palveluasumisella tarkoitetaan ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä tarjottavaa asumista, hoivaa ja hoitoa.

Asumisen tilat ovat esteettömät ja oman vuokra-asunnon lisäksi on käytössä yhteisiä tiloja. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Asukas maksaa asumisestaan vuokran ja saamastaan palvelusta tulosidonnaisen asiakasmaksun. Ympärivuorokautiseen palveluasumiseen on mahdollista saada tulosidonnainen palveluseteli, jota voi käyttää asiakkaan muuttaessa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hyväksymään yksityisen asumispalveluyksikön järjestämään ympärivuorokautiseen palveluasumiseen.

Sosiaalihuoltolain mukainen laitoshoito, jota toteutetaan vanhainkodeissa, on väistyvä asumisen muoto. Etelä-Karjalan hyvinvointialueella tämän asumismuodon mukaista palvelua järjestetään Ruokolahden palvelukeskuksessa. Vanhainkoti on tarkoitettu henkilölle, joka tarvitsee ympärivuorokauden hoivaa ja huolenpitoa.

Ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköt:

Huomioi, että tarkemman yhteystiedon saat yksikön nimeä klikkaamalla

Vanhainkodit:

Ikääntyneille suunnattu ympärivuorokautisen asumisen palveluseteli


Etelä-Karjalan hyvinvointialue on 20.12.2022 päättänyt ikääntyneille suunnatun ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelin sääntökirjan palvelukohtaisesta osasta ja palvelusetelin arvon määräytymisestä.

Palvelusetelin voi saada, mikäli Etelä-Karjalan hyvinvointialueen tekemän palvelutarpeen arvioinnin pohjalta todetaan, että asiakas tarvitsee ympärivuorokautista palveluasumista. Seteli on tulosidonnainen.

Lisätietoa palvelusetelistä löytyy alla olevasta linkistä:

Linkki palvelusetelihakemukseen:​

Linkki asiakasmaksuihin 

Linkki Kelan sivuille

Customer service