• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Hyvinvointialue » Tietoa meistä » Hyödyllistä tietoa » Ekokompassi

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella on Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti

Helmikuussa 2021 aloitimme Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä oman ympäristöjärjestelmän rakentamisen sertifioidun Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla. 
Järjestelmä on Suomen Luonnonsuojeluliiton omistama toimialariippumaton ympäristöohjelma, joka rakennetaan asiantuntijan avulla organisaation tarpeisiin.

​​​​​​​21.10.2022 saimme ensimmäisenä sairaanhoitopiirinä ja sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymänä Ekokompassi-sertifikaatin.

1. syyskuuta 2023 auditointi tehtiin myös Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen toimintojen osalta, jolloin ympäristösertifikaatti laajentui koskettamaan koko Etelä-Karjalan hyvinvointialueen.

Ekokompassi-tunnus, jonka alla teksti: Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja. Meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti.

Ympäristölupauksemme

Meille on Etelä-Karjalan hyvinvointialueella tärkeää kehittää toimintaamme arvojemme mukaisesti: Mie turvaan, Mie uskallan, Mie vastaan, Mie välitän.

Olemme edelläkävijöitä hyvinvointialueen toimintaympäristössä ja teemme ympäristöystävällisiä valintoja ympäristöohjelmamme mukaisesti.

Luomme yhteiset toimintamallit kestävän kehityksen edistämiseksi. ​​​​​​​

Ihminen on toimintaamme ohjaava periaate ja oikeilla valinnoilla turvaamme paremman ympäristön myös jälkipolville. 

Ympäristölupaus
Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ympäristölupaus

​​​​​​​​​​​​​Ekokompassi Ympäristöjärjestelmän verkkosivut

Ympäristöohjelma

Teemme hyvinvointialueella systemaattista ympäristötyötä Ekokompassi -ympäristöjärjestelmän avulla ja kesäkuussa 2023 liityimme Greenreality Network jäseneksi. 

Lisäksi hyvinvointialueella on käynnissä Green Reality -hanke vuosina 2022 -2023. 

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Customer service