• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Tarvitsetko apua? » Tutkimukset » Kuvantaminen

Kuvantaminen

Kuvantamispalvelut tuottaa HUS Diagnostiikkakeskus.

Röntgen, magneetti, TT-tutkimus, ultraäänitutkimus

Teemme Etelä-Karjalan hyvinvointialueen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon radiologisia tutkimuksia ja toimenpiteitä.​ Perusröntgenkuvia otetaan kaikissa röntgeneissä. Ultraäänitutkimuksia tehdään Lappeenrannassa Armilan ja Etelä-Karjalan keskussairaalan röntgeneissä sekä Imatralla Honkaharjun sairaalan röntgenissä. Kaikki muut tutkimukset ja toimenpiteet tehdään Etelä-Karjalan keskussairaalan röntgenissä Lappeenrannassa.

Tarvitset tutkimuksiin lääkärin lähetteen. Perusröntgentutkimuksiin voit tulla ilman ajanvarausta röntgenin aukioloaikoina. Terveyskeskusten ultraäänitutkimuksiin voit varata itse ajan puhelimitse. Yhteystiedot ja aukioloajat löydät alla olevista linkeistä. Keskussairaalassa tehtäviin tutkimuksiin saat kutsukirjeen ja valmistautumisohjeet joko postissa, puhelimitse tai sähköisen asioinnin kautta.

Jos tarvitsen kuvakopion kuvistasi mennessäsi jatkohoitoon muualle, voit tilata kuvat Etelä-Karjalan hyvinvointialueen sähköisen asioinnin kautta tai HUS:n paperilomakkeella.

Kliininen neurofysiologia

Teemme aivojen ja hermoston toimintatutkimuksia. Sinulle varataan tutkimukseen aika, josta saat tiedon kirjeitse kotiin. Tutkimuksia teemme Etelä-Karjalan hyvinvointialueen terveys- ja hyvinvointiasemien ja sairaaloiden asiakkaille. Yksikkö sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan B-siiven 4. kerroksessa. Hissillä on sairaalan pääaulasta yksikköön esteetön pääsy.

Kliininen fysiologia ja isotooppi

Teemme kliinisen fysiologian ja isotooppitutkimuksia ajanvarauksella. Yksikkö sijaitsee Etelä-Karjalan keskussairaalan B-siiven 4. kerroksessa. Hissillä on sairaalan pääaulasta yksikköön esteetön pääsy.

HUS Kuvantamispalvelut

Tutustu HUS Diagnostiikkakeskuksen laboratorio- ja kuvantamispalveluihin – hus.fi

Anna palautetta kuvantamispalveluista HUS Diagnostiikkakeskukselle

Voit antaa palautetta kuvantamispalveluista HUSille tästä linkistä

Customer service