Etävastaanotto

Etävastaanotto on sujuva, luotettava ja turvallinen vaihtoehto​ perinteiselle asiakas- tai potilaskäynnille. Sinun ei tarvitse varata aikaa kulkemiseen tai parkkipaikan etsimiseen, pääset etävastaanotolle helposti mobiililaitteella tai tietokoneella; suoraan sieltä missä olet ja netti toimii!

Etävastaanotot Etelä-Karjalan hyvinvointialueella

Etänä voidaan järjestää sellaiset vastaanotot, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimista. Ammattilaiset arvioivat aikaa varatessa, voiko juuri sinun asiasi hoitaa lähivastaanoton sijaan etänä. Videovälitteisille etävastaanotoille mukaan ovat tervetulleita myös asiakkaan omaiset tai tukihenkilö.

Asiakastiedot käsitellään ja kirjataan yhtä luottamuksellisesti kuin kasvotusten pidetyllä vastaanottokäynnillä.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella etävastaanottoja tarjotaan muun muassa hoitaja- ja lääkärivastaanotoilla, kuntoutuksessa, suun terveydenhuollossa, neuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, omaishoidossa, vammaispalveluissa, aikuissosiaalityössä sekä mielenterveys- ja päihdepalveluissa.

Ammattilaiset tarjoavat etävastaanottoaikoja vapaiden aikojen mukaan. Voit myös itse kysyä aikaa varatessa, voisiko asiasi hoitaa etänä!

Miten valmistaudun minulle varatulle etävastaanotolle?

Etävastaanotolle pääsee vain aiemmin tehdyllä ajanvarauksella. Osallistuthan varatulle etävastaanotolle rauhallisessa ympäristössä, jossa voit keskustella henkilökohtaisista asioista eikä taustamelu häiritse.

 • ​Tarvitset joko mobiililaitteen tai tietokoneen, web-kameran ja kuulokkeet mikrofonilla.
 • Käytä selaimena Chromea tai Edgea. VideoVisit ei toimi Applen Safari-selaimella.

Jos huomaat ennen varattua aikaa, että yhteys tai laitteesi ei toimi, ja joudut muuttamaan tehtyä ajanvarausta, ​​ota yhteyttä ajan varanneeseen yksikköön.

Miten liityn etävastaanotolle?

Kun sinulle tai huollettavallesi on varattu aika etävastaanotolle:

 1. Tule paikalle noin 5 minuuttia ennen vastaanottosi alkamista.
 2. Jos käytössäsi on Applen laite, huomioithan ettei VideoVisit toimi Safari-selaimella. Käytä aina selaimena Chromea, Firefoxia tai Edgeä liittyessäsi etävastaanotolle.
 3. Klikkaa alla olevaa Tunnistaudu ja liity etävastaanotolle -painiketta. Tunnistaudu pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.
 4. Valitse etävastaanottohuone. Valittavana on kaksi odotushuonetta. 1-vuotiaan suun terveystarkastuksella on oma huone, kaikki muut etävastaanotoille tulevat valitsevat Etelä-Karjalan hyvinvointialueen etävastaanotto.
 5. Odota odotushuoneessa, vastaanoton alkaessa ammattilainen poimii sinut videokeskusteluun.
 6. Hyväksy videoyhteys klikkaamalla keskusteluun ilmestyvää Vastaa -painiketta.
 7. Hyväksy kameran ja mikrofonin käyttö, jos selain kysyy lupaa niihin ja videovastaanotto voi alkaa!

Jos etäyhteys katkeaa vastaanoton aikana, odota rauhassa, äläkä sulje vastaanottoa. VideoVisit pyrkii automaattisesti palauttamaan yhteyden. Jos yhteys ei palaudu, ammattilainen ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

Huom. jos etävastaanotolle osallistuu sovitusti enemmän kuin kaksi henkilöä, on kutsu tehty ennakkoon ja saat sähköpostiviestillä liittymislinkin VideoVisit-tapaamiseen.

Miten liityn etävastaanotolle, jos en voi tunnistautua?

Tunnistautumattomien etävastaanotolle pääset klikkaamalla sivun oikeassa alalaidassa olevaa vihreää puhekuplapainiketta. Etävastaanotolle on oltava ajanvaraus. Kun sinulle tai huollettavallesi on varattu aika etävastaanotolle

 1. Tule paikalle noin 5 minuuttia ennen vastaanottosi aloitusta.
 2. Klikattuasi puhekuplaa, kirjoita avautuvaan ikkunaan etävastaanotolle osallistuvan nimi.
 3. Valitse etävastaanottohuone.
 4. Odota odotustilassa, vastaanoton alkaessa ammattilainen poimii sinut videokeskusteluun ja vastaanotto voi alkaa!
Video: Etävastaanotto – Aina lähellä.

Etävastaanoton hinta

Mikäli etäpalveluna tuotettavalle palvelulle ​ei ole erikseen hinnastossa määritelty maksua, etäpalveluna tuotetusta palvelusta peritään hinnaston mukainen asiakasmaksu. Maksu peritään kaikista sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden antamista etäpalveluista, jotka ovat sisällöltään verrattavissa perinteisiin asiakas- tai potilaskäynteihin. Etäpalvelua voidaan antaa puhelimitse, videovälitteisesti tai muilla teknisillä tavoilla. Jos palvelu on hinnaston mukaan maksuton, etäpalveluna tuotettu palvelu on niin ikään asiakkaalle maksuton. Peruuttamattomasta ja käyttämättä jätetystä palvelusta peritään maksu (Laki 3§). Lue lisää asiakasmaksuista.