• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Etsitkö tietoa? » Asiakkaan ja potilaan oikeudet » Terveys- ja hoitosuunnitelma

Terveys- ja hoitosuunnitelma

on tarkoitettu kokonaisvaltaisen hoitosi suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.
Terveys- ja hoitosuunnitelma tukee omahoitoasi sekä hoidon jatkuvuutta.

Jos sinulla on huolta omasta terveydestä tai sinulla on jokin sairaus kuten sydän- ja verisuonisairaus, diabetes, astma tai tuki- ja liikuntaelinsairaus, katso alta lisätietoja, kuinka terveys- ja hoitosuunnitelma auttaisi ja tukisi sinua.

Terveys- ja hoitosuunnitelma tehdään yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa: 

  • Voit täyttää omahoitolomakkeen sähköisesti asiointipalvelussamme kohdasta Esitietolomakkeet. Varaa sen jälkeen asiointipalvelun ajanvarauksesta itsellesi hoitajan vastaanottoaika omahoitosuunnitelmaa varten terveys- ja hyvinvointiasemalle.
  • Voit varata vastaanottoajan myös suoraan hyvinvointiasemaltasi. Voit tulostaa omahoitolomakkeen (ks. sivun alaosa) tai hakea tulostetun lomakkeen terveys- tai hyvinvointiasemaltasi ennen vastaanottoa.
  • Kartoituskäynti terveydenhuollon ammattilaisen luona: Etukäteen täytetyn omahoitolomakkeen pohjalta kanssasi arvioidaan nykytilanteesi ja omahoidon tuen tarpeesi. 
  • Terveys- ja hoitosuunnitelma: Suunnittelette yhdessä hoitosi tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi.
  • Omahoito: Tiedät mitä teet itse, mitä tukea saat terveydenhuollon ammattilaisilta ja milloin arvioitte tilannettasi uudelleen.

Terveys- ja hoitosuunnitelmaan kirjataan potilaan hoitoa koskevat linjaukset, hoidon järjestäminen sekä seuranta. Terveys- ja hoitosuunnitelman laatimisesta ja sen asianmukaisuudesta vastaa viime kädessä potilasta hoitava lääkäri, mutta terveys- ja hoitosuunnitelman laatiminen aloitetaan aina hoitajan vastaanotolla yhdessä potilaan kanssa. Tarpeen mukaan hyödynnetään myös muita Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ammattilaisia. 

Hoitaja konsultoi lääkäriä työhuoneen pöydän äärellä.
Terveys-ja hoitosuunnitelman teko on moniammatillista yhteistyötä.

Omahoitolomake

Omahoitolomakkeen itsenäinen täyttäminen auttaa sinua vastaanotolle valmistautumisessa.
Lomakkeen avulla voit pohtia terveytesi edistämisen keinoja, sairautesi hoitoa ja millaista tukea toivoisit terveydenhuollosta. 

Ota vastaanotolle mukaan lomakkeen lisäksi reseptit käyttämistäsi lääkkeistä tai lääkelista sekä muistiinpanot tekemästäsi omaseurannasta (esim. verenpaine- tai verensokerimittaustulokset). 

Tulostettava omahoitolomake terveys- ja hoitosuunnitelmaa varten.pdf 

Customer service