• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Kanssasi vauvasta vaariin » Perhe ja lapset » Neuvola

Neuvola

Tarjoamme neuvoloissa palvelut lasta odottaville ja lapsiperheille sekä perhesuunnitteluun liittyvissä asioissa. Voit varata ajan äitiysneuvolaan, lastenneuvolaan sekä perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolaan.

Piirretty kuva erilaisista monimuotoisista perheistä. Taustalla on Omaperheen logosta
Tutustu Omaperhe-verkkopalveluun!

Omaperheestä löydät luotettavaa ja ajantasaista tietoa ja sisältöä lapsiperheen elämästä aina raskausajasta lapsen syntymään ja kasvuun täysi-ikäiseksi saakka! Löydät myös apua perheiden ongelmiin ja tietoa alueesi palveluista perheille. Omaperhe.fi

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Varaa 1-5-vuotiaan määräaikaistarkastukset kirjautumalla eAsiointiin. eAsioinnissa voit myös siirtää tai perua varaamiasi aikoja. Ajan määräaikaistarkastukseen voit varata 2kk ennen lapsen syntymäpäivää ja 3 kk syntymäpäivän jälkeen.

Jos haluat asioida puhelimitse, soita neuvolan ajanvaraus- ja palvelunumeroon puh. 05 352 7260 on avoinna ma-pe klo 7-20. (Huom! Kyseessä on Etelä-Karjalan suuntanumero 05, ei matkapuhelinnumero). Soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–10 snt/min. Takaisinsoittopyynnön voi jättää klo 7-14 välisenä aikana.

Voit myös asioida Neuvolan Chat-palvelussa. Chat-palveluun pääset liittymään Etelä-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilta. Chat on käytettävissäsi arkisin ma-pe klo 7-20 välisenä aikana ja chatissa voit asioida reaaliaikaisesti terveydenhoitajan kanssa. Chatin käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Neuvolan ajanvarauksen voi peruuttaa myös lähettämällä tekstiviestin numeroon +358 45 739 59039.​ Tekstiviestiperuutukseen tulee laittaa etunimi ja sukunimi (lapsen nimi, jos perutaan lapsen aikaa), minkä vastaanottoajan peruu ja miksi. Aika tulee peruuttaa vuorokausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, jotta aika katsotaan perutuksi.

Käyttämättä jätetystä neuvolalääkärin palvelusta perittävä maksu, Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 3 §,​ 18-vuotta täyttäneiltä on 56,70 €. Aika tulee perua vähintään vuorokausi ennen vastaanottoaikaa. Äkillisen sairastumisen voit ilmoittaa samana aamuna neuvolan palvelunumeroon.

Ajankohtaista

eAsioinnin nettisoittopyyntöpalveluihin muutoksia 1.2.2024 alkaen

eAsiointi-sivulla oleva nettisoittopyyntöpalvelu poistuu 1.2.2024 neuvolan palveluista. Kaikkiin ennen 1.2. jätettyihin nettisoittopyyntöihin vastataan normaalisti. Soittopyynnön voi jatkossakin jättää puhelimitse.
Voit asioida myös chat-palvelun kautta. Chat-palveluun kirjaudutaan Ekhva:n verkkosivujen chat-kuplan kautta. Chatin käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Luumäen neuvola muuttaa 22.12.2023

Luumäen neuvolan tilat sijaitsevat Luumäen kunnantalolla osoitteessa Linnalantie 33, 54500 Taavetti. Kulku tapahtuu pääovista ja tilat sijaitsevat 2.kerroksessa.

Joditablettien jakelu neuvoloissa

Raskaana oleville sekä alle 3-vuotiaille jaetaan joditabletit neuvolan normaalin määräaikaistarkastuksen yhteydessä Sosiaali- ja terveysministeriön uudistetun ohjeen mukaisesti. Jakelu on alkanut elokuussa 2023.

Lue lisää Sosiaali- ja terveysministeriön ohje lääkejodin käytöstä säteilyvaaratilanteessa
ja siihen varautumisesta
.

.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Neuvolapalvelut

N​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​euvolat

Olemme myös somessa:


Neuvolatoiminnan hallinto

Neuvolatoiminta ja neuvolan vauvaperhetiimi

Lappeenrannan keskustan hyvinvointineuvola

Valtakatu 34 A, 2.krs

53100 Lappeenranta

Perhepalveluiden ylilääkäri Leea Siintamo 040 651 1958

Neuvolan ylilääkäri Sari Hänninen 040 651 1837

Neuvolan toimintayksikön vs. esihenkilö Laura Olkkonen 040 715 9476 

Osastonsihteeri Anne Leino 040 139 0365

Toimisto on avoinna
ma-to klo 9-15
pe ja juhlapyhien aattona klo 9-14.

Faksi Ekhva:n kirjaamossa, Valto Käkelän katu 3, 05 352 7800


Customer service