Ikäihmisten yhteisöllinen asuminen

(aiemmin palveluasuminen)

​Yhteisöllinen asuminen (aiemmin palveluasuminen) on asumismuoto ikääntyneille, jotka tarvitsevat soveltuvan asunnon sekä hoitoa ja huolenpitoa (SHL 21 § 3 mom). Yhteisöllinen asuminen (aiemmin palveluasuminen) eroaa ympärivuorokautisesta palveluasumisesta siten, että se ei pääsääntöisesti sisällä ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa.

Yhteisöllinen asuminen (aiemmin palveluasuminen) on tarkoitettu henkilölle, joka tarvitsee päivä- ja ilta-aikaan hoivaa ja huolenpitoa. Rakennuksen tilat ovat esteettömät ja oman vuokra-asunnon lisäksi on käytössä yhteisiä tiloja. Henkilökuntaa on paikalla aamusta iltaan. Asukkaan yöaikainen avun tarve järjestetään turvapuhelimen, kotihoidon yöpartion tai lähellä sijaitsevan ympärivuorokautisen asumisyksikön henkilökunnan toimesta.

Asukas maksaa asumisestaan vuokran ja saamastaan palvelusta tulosidonnaisen asiakasmaksun. Yhteisölliseen asumiseen (aiemmin palveluasumiseen) on mahdollista saada tulosidonnainen palveluseteli, jota voi käyttää asiakkaan muuttaessa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hyväksymään yksityisen asumispalveluyksikön järjestämään palveluasumiseen.

Ikäihmisten yhteisöllisen asumisen palvelupaikat:

Linkki palvelusetelihakemukseen:​