• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Etsitkö tietoa? » Neuvontapalvelut » Vaikea taloudellinen tilanne

Vaikea taloudellinen tilanne

Taloudelliset vaikeudet alentavat usein elämänlaatua merkittävästi. Talousvaikeudet ovat yleisiä eikä niiden vuoksi ole syytä tuntea häpeää.

Osa joutuu ensimmäistä kertaa elämässään taloudellisten haasteiden eteen, osalla tilanne on jatkunut jo pitkään ja tilanne kiristyy entisestään.

Oli huolesi sitten pieni tai suuri, niin taloudellisten huolien kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Talousongelmiin on mahdollista saada tukea ja apua. Tärkeää on, että lähdet aktiivisesti selvittämään tilannetta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Ensin kannattaa varmistaa, että sosiaalietuuksiin liittyvät asiat ovat kunnossa. Kelan sivuilla on hyvät ja kattavat ohjeet. Kelan kautta voit hakea myös perustoimeentulotukea, mikäli tulosi ja varasi eivät riitä välttämättömiin menoihin.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea jos sinulla on erityisiä menoja, joita perustoimeentulotuki ei kata.

Voit poiketa myös Talousneuvolassa, joka tarjoaa sinulle apua matalalla kynnyksellä. Siellä voit keskustella talouteesi liittyvistä asioista anonyymisti ilman aikavarausta. Asiantuntijat auttavat sinua löytämään ratkaisuja talousongelmiisi ja opastavat tarvittaessa myös eteenpäin.

Hyödyllisiä linkkejä

  • Valtion oikeusaputoimistojen Talous- ja velkaneuvonta tarjoaa apua taloudellisen tilanteen selvittämiseen ja velkojen järjestelyyn. Palvelu on maksutonta. Lähimpänä oleva oikeusaputoimisto on Lappeenrannan oikeusaputoimisto.
  • Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka tukee ihmisten itsenäistä selviytymistä arjen raha-asioissa ja velkojen hoidossa. Palvelu on maksutonta.
  • Evankelis-luterilaisen seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa akuuteissa hätätilanteissa.
  • Yrittäjän talousapu auttaa ja neuvoo talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä.
Customer service