Koronatodistukset

Päivitetty 5.1.2023

Koronarokotusten kirjaaminen ja koronatodistusten muodostaminen uusista kirjauksista ei tällä hetkellä onnistu. Rokotuskirjausten arkistointi aiheuttaa virheitä. Tilanne koronarokotusten arkistointiin korjaantuu, kun THL:ssä päivitetään muutokset koodistoihin. Alustava aikatauluarvio muutoksille on viikon 2 aikana.

EU:n koronarokotustodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista, kuten rokotevalmisteen nimi, viimeisimmän rokotteen antopäivä ja saatujen rokoteannosten määrä. Todistus on maksuton.

Koronarokotustodistus ulkomailla saaduista (EU:ssa hyväksytyistä) koronarokotuksista: ostamme niiden kirjaamispalvelun Essotelta (Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluilta). Katso toimintaohje Omakanta -ohjeen alapuolelta. 

Jokainen rokotettu saa Omakannasta koronarokotustodistuksen, joka toimii koronapassina jatkossa, sen voi myös itse tulostaa. Koronapassina toimivat Omakannassa olevat: todistus koronarokotuksista, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronaviruksesta.

Jos henkilö ei voi käyttää Omakantaa tai todistuksessa on virhe:

  • Voit pyytää koronatodistusta sähköpostilla  [email protected] Huomioithan, että suojaamatonta sähköpostia ei suositella salassa pidettävien tietojen lähettämiseen. Voimme tarvittaessa lähettää asiakkaan pyynnöstä koronatodistuksen salatulla sähköpostilla.
  • Kirjoita viestiin seuraavat asiat: nimi (tarvittaessa kutsumanimi sulkuihin), syntymäaika esim.11.12.1949, minkä takia otat yhteyttä: etkö pääse Omakantaan, et voi tulostaa tai ladata todistusta tai koronatodistus on virheellinen, puhelinnumero ja onko todistuksella kiire ja kiireen syy.
  • Jos henkilö ei saa todistusta Omakannasta, hänen tulee joko soittaa numeroon 05 352 2355 tai pyytää todistusta lähimmältä hyvinvointiasemalta. Todistus pyritään toimittamaan viikon kuluessa johonkin seuraavista hyvinvointi ja terveysasemista: Armila, Honkaharju, Joutseno, Parikkala tai Sammonlahti. Vaihtoehtoisesti koronatodistus voidaan lähettää postitse asiakkaan kotiosoitteeseen.
  • EU-koronatodistus on saatavilla terveydenhuollosta myös henkilöille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta.

Todistuksen saa Omakannasta noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä “Avaa rokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. 

EU:n koronarokotustodistuksen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. EU:n koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


Koronarokotustodistus ulkomailla saaduista (EU:ssa hyväksytyistä) koronarokotuksista: Huom! ohje ei koske:
 turistimatkalaisia, eikä niitä keillä on jo Suomessa saatu rokotus ja sitä kautta voimessa oleva rokotustodistus, joka nousee Omakantaan. Aiempia rokotuksia ei tarvitse kirjata, jos Suomessa on saanut viimeisimmän rokotuksen.

Henkilön tulee ottaa yhteyttä Essoten terveysturvallisuusyksikköön puhelimitse
p. 044 794 4717, sähköpostilla [email protected], tai kirjeitse (alla osoite).
Henkilö lähettää yhteystietonsa, sekä viralliset tiedot rokotuksesta kirjeellä:
Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Mikkelin keskussairaala /Terveysturvallisuusyksikkö
Porrassalmenkatu 35-37, 50100 MIKKELI
Tai vaihtoehtoisesti turvasähköpostilla osoitteeseen, jos turvasähköposti on käytettävissä: [email protected]

Myönteinen päätös sekä myös paperinen koronarokotustodistus toimitetaan henkilölle kirjeellä. Koronatodistus on tuolloin nähtävissä myös Omakanta-palvelusta.
Kielteinen päätös sekä valitusosoitus lähetetään henkilölle kirjeellä.
Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Lue todistuksesta lisää THL:n sivuilta: THL / Koronatodistus
OmaKanta: Usein kysyttyä koronatodistuksesta

Jos tarvitset matkustamista varten koronavirustestistä todistuksen, sinun tulee hakeutua työterveyshuoltoon tai yksityiseen​ terveyshuoltoon.

Palaa takaisin Koronarokotukset -pääsivulle >