Koronatodistukset

Päivitetty 16.5.2023

EU:n koronarokotustodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista, kuten rokotevalmisteen nimi, viimeisimmän rokotteen antopäivä ja saatujen rokoteannosten määrä. Todistus on maksuton.

Jokainen rokotettu saa Omakannasta koronarokotustodistuksen, joka toimii koronapassina jatkossa, sen voi myös itse tulostaa. Koronapassina toimivat Omakannassa olevat: todistus koronarokotuksista, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronaviruksesta. Katso lisää Kanta.fi todistukseksen muodostumisesta ja merkinnöistä.

Jos henkilö ei voi käyttää Omakantaa tai todistuksessa on virhe:

Jos et saa todistusta Omakannasta, soita numeroon 05 352 7260  tai pyydä todistusta lähimmältä hyvinvointiasemalta. Todistus pyritään toimittamaan viikon kuluessa johonkin seuraavista hyvinvointi ja terveysasemista: Armila, Honkaharju, Joutseno, Parikkala tai Sammonlahti. Vaihtoehtoisesti koronatodistus voidaan lähettää postitse asiakkaan kotiosoitteeseen.

EU-koronatodistus on saatavilla terveydenhuollosta myös henkilöille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta.

Todistuksen saa Omakannasta noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä “Avaa rokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. 

EU:n koronarokotustodistuksen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. EU:n koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Lue todistuksesta lisää THL:n sivuilta: THL / Koronatodistus
OmaKanta: Usein kysyttyä koronatodistuksesta

Jos tarvitset matkustamista varten koronavirustestistä todistuksen, sinun tulee hakeutua työterveyshuoltoon tai yksityiseen​ terveyshuoltoon.

Palaa takaisin Koronarokotukset -pääsivulle >