• Keskussairaalan edessä oleva pysäköintialue on pois käytöstä 18.–19.4.2024 Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Tarvitsetko apua? » Tutkimukset » Laboratorio

Laboratorio

 Hyvinvointialueen laboratoriopalvelut tuottaa HUS Diagnostiikkakeskus.


Eteläkarjalaisena voit varata ajan laboratorioon tai muuttaa varaustasi sähköisesti Vihta-ajanvarauspalvelun kautta. Sähköinen ajanvaraus vaatii henkilötietojen lisäksi sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Voit varata ajan sähköisesti myös toisen puolesta.

Laboratoriovastaukset saat omalta hyvinvointi- tai terveysasemaltasi tai Omakannasta.

Laboratoriot toimivat ajanvarauksella. Voit asioida missä tahansa laboratorion näytteenottopisteessä. Varaa mukaasi Kela​- tai ajokortti henkilöllisyyden varmistamista ja toiminnan nopeuttamista varten.

Ennen kuin varaat aikaa, varmista, että sinulla on voimassa oleva lääkärin tai hoitajan tekemä lähete laboratoriotutkimuksiin. Noudata mahdollisia esivalmisteluohjeita. Esivalmisteluohjeet sekä tarvittavat välineet saat varmistettua laboratorion ajanvaraus- ja neuvontanumerosta tai laboratorion toimipisteistä. ​

​Ajanvaraus laboratoriotutkimuksiin

sähköisesti  www.huslab.fi/ajanvaraus (Vihta) ympäri vuorokauden tai
puhelimitse 09 4718 6800 arkisin maanantaista perjantaihin klo 7.30–15.30 (takaisinsoittopalvelu klo 8.00–13.30).

Suosittelemme ajanvarauksen tekemistä laboratorioon. Paastoaminen ennen näytteenottoa on enää vain harvoin tarpeen, joten ajan voi varata myös iltapäiväksi. Helpoiten ajanvaraus sujuu verkkopalvelussa. Ajanvarauspalvelu kattaa kaikki HUSin näytteenottopisteet.

Päivystyspotilaat ja kotona otettuja näytteitä palauttavat asiakkaat palvelemme laboratorioissa myös ilman ajanvarausta.

15.5.2023 alkaen Lemin laboratorio palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 7-14.30 ja Rautjärven laboratorio palvelee maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 7-14.30.

Kiireettömään näytteenottoon ilman ajanvarausta saapuvia asiakkaita palvelemme vuoronumerolla:
– Leirin näytteenotossa (Lönnrotinkatu 7, Lappeenranta)
– Armilan laboratoriossa (Armilankatu 44, Lappeenranta)
– Etelä-Karjalan keskussairaalan laboratoriossa (Valto Käkelän katu 1, Lappeenranta)
– Imatrankosken laboratoriossa (Esterinkatu 10, Imatra)

On hyvä huomata, että ajanvarauksen tehneiden asiakkaiden ja päivystyspotilaiden palvelu on etusijalla, joten ilman ajanvarausta kiireettömään näytteenottoon saapuvien on ajoittain varauduttava pidempään jonotusaikaan. Kaikkia näytteitä ei voida myöskään ottaa ilman ajanvarausta (mm. sokerirasitus).

Varatun ajan muuttaminen tai peruminen

Jos haluat muuttaa tai peruuttaa ajan, voit tehdä sen saamallasi varausavaimella ja PIN-koodilla osoitteessa www.huslab.fi/ajanvaraus tai soittamalla HUSin asiakaspalveluun p. 09 471 86800 (valinta 2: laboratorioajanvarauksen muutokset ja peruutukset) arkisin maanantaista perjantaihin klo 7.30–15.30 (takaisinsoittopalvelu klo 8.00–13.30).

​Chatbot- ja chat-palvelu

Chatbot- ja chat-palveluissa vastaamme kysymyksiin esimerkiksi ajanvarauksesta ja toimipisteiden aukioloajoista. Chatbot palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden. Asiakaspalvelijat vastaavat livechatissa arkisin klo 8-15. Pääset palveluun HUS:n nettisivujen kautta Laboratoriotutkimukset | HUS

Tutustu HUS Diagnostiikkakeskuksen laboratorio- ja kuvantamispalveluihin – hus.fi

HUSLAB – Potilasohjeet

Lasten näytteenotto – opas lapsille ja vanhemmille

Lasten näytteenotto -opasta on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi painettuna HUS-laboratorioista. Opas verkkosivuillamme:

Lasten näytteenotto – opas lapsille ja vanhemmille

Provtagning på barn – guide för barn och föräldrar

Children’s sampling – Guide for children and parents

Anna palautetta laboratorioon

Voit antaa palautetta laboratorioon tästä linkistä

Biopankki

Siirry biopankin sivuille

Customer service