Koronavirus ja koronavirustauti COVID-19

Etelä-Karjalan tilanne ja suositukset

koronavirus

Tilannekuva Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella

Päivitetty 27.12.2022:

Koronatilanteen helpottaessa tilannekuvaryhmä päätti lopettaa koronatilastojen julkaisemisen eikä koronanäytteitä tai positiivisia testituloksia jatkossa enää julkaista.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19-tilannekuvaryhmä kokoontui 13.12.2022 näillä näkymin vuoden ja samalla Eksoten viimeiseen tapaamiseensa ja totesi, että koronaa on yhteiskunnassa runsaasti.

Asianmukaisesti rokotetun ja erityisesti hybridi-immuniteetin saaneiden riski vakavaan tautiin (koronapneumoniitti) on kuitenkin pieni. Alueen hoivakotiepidemiat ovat tällä hetkellä rauhoittuneet.

Oikopolut Eksoten koronasivuille:

Toimenpi​teet ja toimivaltainen viranomainen

​​Toimenpide​​Toimivaltainen viranomainen
​Määrääminen karanteeniin​Kunnan tai kuntayhtymän tartuntataudeista vastaava lääkäri
​Etätyösuositus​Valtakunnallisesti ja alueellisesti STM, VM ja THL, paikallisesti kunta/kuntayhtymä. Työnantajat vastaavat menettelytavoista.
​Kasvomaskisuositus​Valtakunnallisesti ja alueellisesti THL. Kunta/kuntayhtymä voi antaa laajemman suosituksen. Työpaikoilla työnantajat.
​Suositus vierailujen turvallisuudesta (ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaaminen)​Terveyden- tai sosiaalihuollon toimintayksikön johtaja, kunta tai kuntayhtymä
​Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtyminen​Opetuksen järjestäjä eli kunta, valtio, rekisteröitynyt yhdistys tai säätiö
​Ravitsemisliikkeen aukioloajan, anniskeluajan ja asiakaspaikkamäärän rajoittaminen​Valtioneuvosto päättää STM:n esityksestä. AVI valvoo.
​Julkisten tilojen sulkeminen​Valtio, kunta/kuntayhtymä, julkiset ja yksityiset yhteisöt
​Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden, oppilaitosten, päiväkotien, asuntojen ja vastaavien tilojen sulkeminen​Kunta tai usean kunnan alueella AVI
​Rajat ylittävän matkustamisen rajoittaminen​Rajaviranomaiset valtioneuvoston päätösten mukaisesti
​Yleisötilaisuuksien rajoittaminen tai kieltäminen​​Kunta ja usean kunnan alueella AVI
​Suositukset yksityistilaisuuksien rajoittamisesta​​Kunnat ja kuntayhtymät​
​Matkustajamäärän väliaikainen rajoittaminen liikennevälineissä​​Liikenne- ja viestintävirasto, kunnan tai sairaanhoitopiirin suosituksesta
​Asiakkaiden käyttöön tarkoitettujen elinkeino- tai muun toiminnan tilojen sulkeminen​Kunta tai AVI
Taulukko toimenpiteistä ja niiden toimivaltaisista viranomaisista

Taulukon lähde ja lisätietoja: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset​