• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » LABlanssi-toimintamallille Vuoden Vaikuttavuusteko -kilpailussa erityismaininta
Ambulanssin avoimen oven edessä kyykistyneenä kaksi ensihoitajaa tutkimassa varustelaukun sisältöä ja yksi ensihoitaja järjestelee varusteita ambulanssin sisällä.

LABlanssi-toimintamallille Vuoden Vaikuttavuusteko -kilpailussa erityismaininta

, , ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteiskehittämisen LABlanssi-toimintamalli on ansainnut Vuoden Vaikuttavuusteko -kilpailussa erityismaininnan Toimintakulttuuri-kategoriassa. Vaikuttavuusseura ry jakoi vaikuttavien tekojen palkinnot 12.12.2023.

Vuosittaisella Vuoden vaikuttavuusteko -kilpailulla Vaikuttavuusseura haluaa herättää valtakunnallista vaikuttavuuskeskustelua ja erilaisin esimerkein konkretisoida, miten vaikuttavuutta parannetaan tuloksellisesti. Vuoden vaikuttavuusteko 2023 kilpailuun jätettiin 15 ehdotusta, joista arviointiraati valitsi parhaimmat teot.

Arviointiraati perusteli LABlanssi-toimintamallin saaman erityismaininnan näin:
”LABlanssi -hanke ja -toimintamalli pyrkii muuttamaan ja tuomaan vaihtoehdon perinteiseen tutkintotavoitteelliseen opetusstrategiaan ja -kulttuuriin, jossa oppilaitoksen ja työelämän todellinen yhteistyö voi nykyisellään jäädä hyvin rajoittuneeksi. LABlanssi-hankkeessa ensihoidon opiskelijat tekevät työelämäharjoittelua ambulanssissa, jonka miehistönä toimii Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kehittäjäensihoitaja sekä vuoroviikoin neljä LAB-ammattikorkeakoulun ensihoidon lehtoria sekä simulaatio-ohjaaja, kaikki hoitotason ensihoitajia. Arviointiraati haluaa antaa LABlanssi-hankkeelle ja toimintamallille erityismaininnan sen pyrkimyksestä antaa opiskelijalle erinomaiset valmiudet siirtyä suoraan työelämään. Arviointiraati katsoo, että teko on ansiokas pyrkimys kehittää koulutusyhteistyön vaikuttavuutta ja tuo esiin osaamisen keskeisen merkityksen vaikuttavuuden edistämisessä. ”

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen osalta hankkeen projektipäällikkönä toimiva Sari Hokkanen iloitsee saadusta tunnustuksesta:
– Tämä huomionosoitus on kiitos koko LABlanssi-tiimille ja tärkeille hankekumppaneillemme, niin LAB-ammattikorkeakoululla kuin Etelä-Karjalan hyvinvointialueella. LABlanssi-toimintamalli on myös erinomainen esimerkki innovatiivisesta yhteiskehittämisestä ja saumattomasta yhteistyöstä työelämän ja oppilaitoksen välillä.

LABlanssi hanke vahvistaa yhteistyötä työelämän ja opiskelijoiden välillä

LABlanssi-hanke on ainutlaatuinen Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ja LAB-ammattikorkeakoulun ensihoidon yhteiskehittämisen hanke, joka käynnistyi tammikuussa 2023. Hankkeen tavoitteena on kehittää ensihoidon opetusta yhdistämällä työelämää ja innovatiivista pedagogiikkaa sekä parantaa opiskelijaohjauksen tasalaatuisuutta ja opiskelijoiden hyvinvointia yhtenäisellä opiskelijanohjausmallilla työelämän ja oppilaitoksen välillä. Hankkeessa luodaan innovatiivinen LABlanssi-malli, jolla vahvistetaan ensihoitajaopiskelijoiden osaamista ja edistetään työelämävalmiuksia oppilaitoksen ja työelämäedustajan yhteistyötä vahvistamalla. Hankkeen tuloksena rakentuu LABlanssi-kokonaisuus, joka sisältää hankkeessa tuotetun oppimisympäristön, ammattilaisen osaamisen kehittämisen mallin, työelämäohjaajan pedagogisen kurssin sekä opiskelijan ohjaamisen mallin.

LABlanssi-toimintamallin vaikuttavuutta tutkitaan jo hankekauden aikana, ja vuonna 2023 on toteutettu ja toteutetaan muun muassa laadullinen tutkimus ensihoitajaopiskelijoiden kokemuksista harjoittelusta LABlanssista.

LABlanssi-hanke saa Euroopan unionin osarahoitusta.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sari Hokkanen, [email protected], p. 040 683 8962

Lisätietoa palkituista Vaikuttavuusseura Ry:n tiedotteesta, jossa on kerrottu kaikista Vuoden vaikuttavuusteot 2023 -kilpailussa palkituista teoista. 

Customer service