• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Yhdessä eteenpäin Etelä-Karjalassa -kuntakierros Imatralla 4.12. klo 17.30 ->

Yhdessä eteenpäin Etelä-Karjalassa -kuntakierros Imatralla 4.12. klo 17.30 ->

,

Mietitkö, minkälaisia sosiaali- ja terveyspalveluita jatkossa saa omassa kotikunnassa? Miten saan itse tai miten vanhenevat vanhemmat saavat hoitoa, kun ikää karttuu ja apua ja hoitoa tarvitsee enemmän? Hoidetaanko jatkossa asukkaat tasavertaisesti? Miten pelastustoimen tehtävät hoidetaan? Kaiken ikäiset ihmiset ovat tervetulleita keskustelemaan hyvinvointialueen nykyisistä ja tulevista palveluista.

Yhdessä eteenpäin Etelä-Karjalassa -kuntakierros alkoi elokuun lopussa Lappeenrannasta. Syksyn aikana hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen käy kaikissa maakunnan kunnissa tapaamassa alueen asukkaita. Tilaisuuksissa käydään läpi ja keskustellaan sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluiden tulevaisuuden ratkaisuista ja vaihtoehdoista, joita joudutaan punnitsemaan palveluiden saatavuuden takaamiseksi kaikille kuntalaisille ja alueen asukkaille samalla valtion rahoitusraamiin sopeutuen.

– Tavoitteenamme on kertoa palveluihin liittyvistä kysymyksistä mahdollisimman avoimesti alueemme asukkaille. Keskustelemme tulevaisuuden ratkaisuista ja vaihtoehdoista, joita joudutaan punnitsemaan palveluiden saatavuuden takaamiseksi kaikille kuntalaisille ja alueen asukkaille samalla valtion rahoitusraamiin sopeutuen, kertoo Sally Leskinen.

Alueen asukkaat on syksyn aikana kutsuttu mukaan keskustelemaan, kyselemään ja kertomaan oma näkemyksensä hyvinvointialueen tilanteesta nyt ja tulevaisuudessa. Mietityttääkö jokin asia? Minkälaisia terveisiä hyvinvointialueen johdolle haluaisit kertoa?

– Tilaisuudet ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja esiin tulleet asiat ovat kaikki tärkeitä sekä alueen asukkaille, että hyvinvointialueelle. Olemme keskustelleet niin palvelujen järjestämisestä paikallisesti, lasten ja nuorten sekä ikäihmisten palveluista ja sosiaali- ja terveyspalveluista yleisesti alueellamme. Keskustelut ovat olleet hyvinkin aktiivisia, joka on todella hieno asia, kertoo kaikissa tilaisuuksissa mukana ollut osallisuus- ja järjestöasiantuntija Heini Maijanen Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.

Kuluvan vuoden viimeinen Yhdessä eteenpäin -tapahtuma on Imatralla maanantaina 4.12.klo 17.30-19.00 Imatran kaupungintalon valtuustosalissa (Virastokatu 2, 55120 Imatra).

Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai liittymällä etäyhteydellä tilaisuuteen. Linkki tilaisuuteen löytyy sivulta www.ekhva.fi/asukastilaisuus

Tilaisuuden aikataulu maanantaina 4.12.2023:

17.30–17.45 Imatran kaupungin palvelujohtaja Arja Kujala avaa tilaisuuden

17.45–18.10 Sally Leskinen käy läpi palvelustrategiaa ja tämän hetken näkemystä palveluiden tilanteesta

18.10–19.00 Keskustelua hyvinvointialueen palveluista ja saavutettavuudesta

Tervetuloa keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia!

Customer service