• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Hyvän ikääntymisen teesit esillä maakunnallisessa vanhustenviikon juhlassa

Hyvän ikääntymisen teesit esillä maakunnallisessa vanhustenviikon juhlassa

,

Kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa järjestettiin kevään ja kesän 2023 aikana ikäihmisten vaikuttamispäivät, jossa ikäihmiset kertoivat ajatuksiaan omaan hyvään ikääntymiseensä liittyen. Näistä ajatuksista on koottu Eteläkarjalaisten voimanlähteet ja hyvän ikääntymisen teesit, jotka julkaistaan maakunnallisessa vanhustenviikon juhlassa 4.10.2023.

Yksi näistä eteläkarjalaisten ikääntyneiden voimanlähteistä on: Nautin Etelä-Karjalan luonnosta, se virkistää ja antaa voimaa. Hyvän ikääntymisen teesi, joka tähän voimanlähteeseen liittyy sisältää keskustelua ulkoilureittien perustamisen, ylläpidon ja huollon tärkeydestä, riittävästä penkkien määrästä kävelyreittien varrella ja saavutettavasta luontokohteesta taajamassa, johon myös toimintakyvyltään heikentyneet ikäihmiset pääsevät.

Maakunnallinen vanhustenviikon juhla järjestetään Lappeenranta-salissa ja alueen eri kunnat tarjoavat kuntalaisilleen maksuttoman linja-autokuljetuksen juhlaan. Juhlaan osallistuja tarvitsee lipun, joita on saatavilla Lappeenrannan kaupungintalon asiakaspalvelupiste Winkistä, niin kauan kuin lippuja riittää.

Maakunnalliseen juhlaan mukaan YouTube-kanavan kautta

Maakunnallinen vanhustenviikon juhla lähetetään myös suorana lähetyksenä 4.10.2023 klo 13–15 Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Youtube-kanavalta, josta juhlan tallenteen katsominen jälkikäteenkin onnistuu.

https://youtube.com/live/Jp8TXPUaiyg?feature=share

Customer service