• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluehallitus käynnisti vuoden 2024 talousarvion käsittelyn
Kädet kirjoittamassa kannettavalla tietokoneella

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluehallitus käynnisti vuoden 2024 talousarvion käsittelyn

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui käsittelemään ensi vuoden talousarviota 4.10. pidetyssä kokouksessa. Talousarvion yhteydessä käsiteltiin myös taloussuunnittelukauden 2024–2026 tuottavuus- ja sopeutusohjelmaa.

Vuoden 2023 alijäämäennuste on noin 30 milj. euroa ja ensi vuoden talousarvio tulee sekin olemaan alijäämäinen. Rahoituslaki edellyttää, että hyvinvointialueen talous ja toiminta on taloussuunnittelukauden lopussa tasapainossa. Tämä tarkoittaa, että vuosien 2025–2026 aikana hyvinvointialueen tulisi kyetä ylijäämäisiin tilinpäätöksiin, joilla vuosien 2023–2024 kertyneet alijäämät saataisiin katettua.

Aluehallitus sai kokouksessa 4.10. laajan kokonaisselvityksen ensi vuoden talousarvion valmistelutilanteesta. Käsittelyn yhteydessä aluehallitus teki linjaukset talousarvion ja taloussuunnittelukauden tasapainotusvaatimuksen mukaisesta jatkovalmistelusta. Aluehallitus päätti, että asiakokonaisuutta käsitellään seuraavan kerran aluehallituksen iltakoulussa 31.10. Tämän jälkeen talousarvion ja taloussuunnittelukauden sopeutusohjelman on määrä tulla jatkokäsittelyyn aluehallituksen kokoukseen 8.11.2023.

Muita käsittelyyn nousseita asioita

Aluehallitus otti kantaa myös hyvinvointialueen toiminnan vakiinnuttamisen ja kehittämisen kustannuksiin v. 2023–2025, henkilöstöön panostamisen kehittämisrahan käyttösuunnitelmaan, strategian toimeenpano-ohjelmaan sekä ensihoidon palvelutasopäätökseen vuodelle 2024. Käsittelyssä oli lisäksi Etelä-Karjalan keskussairaalan uuden välinehuolto- ja ravintokeskuksen hankintapäätös.

Kokouksen materiaalit löytyvät osoitteesta Ekhva – Kokousasiakirjat – Aluehallitus (eksote.fi)

Customer service