• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » HAVUJA-projekti tukee hyvinvointialan opiskelijoiden urapolkua Etelä-Karjalassa
sairaanhoitajat työtietokoneen ääressä

HAVUJA-projekti tukee hyvinvointialan opiskelijoiden urapolkua Etelä-Karjalassa

,

LAB-ammattikorkeakoulun, Saimaan ammattiopiston ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen yhteiskehittämisen HAVUJA-projektissa parannetaan osaavan hyvinvointialan henkilöstön riittävyyttä ja saatavuutta tulevaisuudessa.

HAVUJA-projektin päätavoitteena on lisätä Etelä-Karjalan hyvinvointialan vetovoimaa opiskelijoille ja alalle palaaville, sekä pitovoimaa nykyisille alan ammattilaisille.

– Projektin toimenpiteisiin liittyvät esimerkiksi hyvinvointialan positiivisen mielikuvan lisääminen maakunnassa ja harjoittelun työpaikkaohjaajien tukeminen, kertoo projektipäällikkö Sari Hokkanen Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.

Uudenlaisia harjoittelupolkuja työelämään

– Syksyllä 2023 sairaanhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijoiden uusia harjoittelupolkuja pilotoidaan hyvinvointialueella niin, että yksittäisen opiskelijan polku sisältää työssä oppimista sekä erikoissairaanhoidon että avoterveydenhuollon yksiköissä. Uudet harjoittelupolut tuovat aiempaa enemmän työssä oppimisen paikkoja sote-alan opiskelijoille. Näiden toimien avulla parannetaan opiskelijoiden suunniteltua valmistumista ja vahvistetaan hyvinvointialan vetovoimaa, kertoo Hokkanen.

Sairaanhoitajaopiskelijan sisätauti-kirurgisen harjoittelupolun uusi pilotti starttaa Armilan terveysasemalta Lappeenrannasta ja jatkuu erikoissairaanhoidon ihotautipoliklinikalle. Sairaanhoidon ja huolenpidon suuntautumisalan lähihoitajien uusia harjoittelupolkuja pilotoidaan Sammonlahden ja Armilan terveysasemilla sekä erikoissairaanhoidon Etelä-Karjalan keskussairaalan vuodeosastoilla K2 ja K4. 

Työelämäohjausta ja esihenkilötyötä vahvistetaan

Myös Etelä-Karjalan hyvinvointialueen esihenkilöiden johtamis- ja kehittämisosaamista vahvistetaan mielenterveyden työkalupakin käyttöönottoon ja pilotointiin yhteistyössä Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden kanssa.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen, LAB-ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattiopiston yhteiskehittämisen HAVUJA-projekti käynnistyi tammikuussa 2023. Kaksivuotinen projekti on Euroopan unionin osarahoittama.

Customer service