Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue Yleinen

Väestöinfossa esillä ikääntyneiden palvelut ja Pormestarinkadun asumisyksikön tilanne

Eteläkarjalaisille suunnattu maaliskuun väestöinfo pidettiin maanantaina 13.3. Tämänkertaisen väestöinfossa hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen ja sosiaalipalvelun toimialuejohtaja Anu Koivumäki kertoivat hyvinvointialueen tilanteesta ja vastasivat osallistujien kysymyksiin.

Lasten ja nuorten päihdeyksikkö on avautunut

Anu Koivumäki kertoi omassa katsauksessaan muun muassa, että Lasten ja nuorten päihdeyksikkö on aloittanut toimintansa helmikuussa 2023. Hän myös kertoi, että uusi vammaispalvelulaki astuu voimaan 1. lokakuuta 2023. Voimaantulon yhteydessä vanha vammaispalvelulaki sekä kehitysvammalain palveluita koskevat pykälät kumoutuvat.

Uusia ikääntyneiden palveluasuntoja valmistumassa vuoden loppuun mennessä

Anu kävi myös läpi iäkkäiden palveluiden uudistamisen päätavoitteet ja kotihoitoa koskevat muutokset. Ikääntyneiden asumispalveluun on myös tulossa muutoksia, joista esimerkkinä yhteisöllinen asuminen korvaa entisen palveluasumisen ja ympärivuorokautinen palveluasuminen korvaa entisen tehostetun palveluasumisen.

Kuulimme myös, että Parikkalan Käskynkän peruskorjaus etenee ja sen arvioidaan valmistuvan kuluvan vuoden loppuun mennessä. Myös Lappeenrannan Pormestarinkadulle on valmistumassa ympärivuorokautista palveluasumista ja yhteisöllistä asumista tukeva uudiskohde.

Koko 36 minuutin pituisen väestöinfon pääset kuuntelemaan täältä. (https://youtu.be/lbfr8IEjI5c)

Seuraava väestöinfo pidetään pääsiäisen jälkeisellä viikolla 17.4.2023 klo 16.30–17.30. Lisätietoa tältä kanavalta huhtikuun alussa!

Anu Koivumäki ja Sally Leskinen väestöinfossa 13.3.2023