• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Eteläkarjalaiset vauvat saavat ensi vuonnakin asut Etelä-Karjalan liitolta

Eteläkarjalaiset vauvat saavat ensi vuonnakin asut Etelä-Karjalan liitolta

,

Etelä-Karjalan liitto kävi jo perinteeksi muodostuneella tapaamisella Etelä-Karjalan keskussairaalan synnytysosastolla lahjoittamassa ensi vuonna syntyville vauvoille vauva-asuja, pitkähihaisia puuvillaisia bodyja, jotka lämmittävät sekä vanhempien mieltä että vastasyntynyttä.

Ensimmäisen kerran vauva-asuja jaettiin vireillä olleen maakunta- ja soteuudistuksen yhteydessä vuoden 2019 vauvoille.

– Joka vuosi tämä lahjoituksemme on harkittava erikseen yleisestä talouskurimuksesta ja liiton tiukasta budjetista johtuen, mutta toistaiseksi olemme ne pystyneet toimittamaan, kertoo viestintäpäällikkö Ansa Räätäri Etelä-Karjalan liitosta.

– Bodyjen tilausmäärä vaihtelee vuosittain. Valitettavasti vauvojen arvioitu määrä on viime vuosina ollut laskussa. Vuodelle 2024 tilasimme 720 bodya, ja maakuntaliiton näkökulmasta kyllä mielellämme tekisimme lisätilauksen ensi vuoden lopulla, jos nyt tilattu määrä ei riitä kaikille vuoden 2024 uusille eteläkarjalaisille. Jokainen uusi asukas maakunnassamme on meille tärkeä, jatkaa Räätäri.

Vauva-asuja olivat luovuttamassa maakuntavaltuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Jukka Kopra. Jokainen Etelä-Karjalaan syntyvä lapsi on tärkeä paitsi vanhemmilleen myös maakunnalle. Etelä-Karjalan väestö ikääntyy vauhdilla ja siksikin on tärkeää, että lapsia syntyy ja maakunta pysyy elinvoimaisena myös jatkossa.

– Maakunnassamme syntyy vuosittain reilut 700 vauvaa. Enemmänkin tänne mahtuisi ja kaikille syntyville annetaan vauva-asu, lohkaisi maakuntahallituksen puheenjohtaja Jukka Kopra luovutustilaisuudessa.

Mukana vauva-asuja vastaanottamassa olivat toimintayksikön esimies Tuija Suokas ja ylilääkäri Maijakaisa Harju.

Etelä-Karjalan keskussairaalan synnytysosastolla on hyvä maine, osastolla on kiireetön ja lämmin henki ja työntekijöillä on hyvä yhteishenki.

– Toivotamme myös muualla asuvat tervetulleiksi meille synnyttämään, meiltä saa palvelua ja haluamme muistuttaa, että jokainen synnyttäjä saa itse vapaasti valita, missä synnyttää, kertoo Tuija Suokas.

Etelä-Karjalan liiton lahjoittamien vauva-asujen rintaan on painettu Etelä-Karjalan maakunnan yhteinen sydäntunnus, joka on nyt myös Etelä-Karjalan hyvinvointialueen logossa. Tekstinä vauva-asussa on Karjalaan sopiva ”MIE (sydän) SIUTA”. Puvun ohella vauvan saaneille perheille annetaan kortti, jossa vastasyntynyt toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi.

– Olemme saaneet tästä lahjasta paljon positiivista palautetta perheiltä. Esimerkiksi loppukesällä eräs äiti kiitteli ja näytti meille Greenreality-karnevaaleilla pienokaistaan vauva-asu yllään. Siitä tulee lahjoittajallekin hyvä mieli, iloitsee Räätäri. 

Kuvassa vasemmalta: Maijakaisa Harju, Jukka Kopra, Suna Kymäläinen ja Tuija Suokas

Customer service