• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialue esittää aluehallitukselle yhteistoimintamenettelyn käynnistämistä

Etelä-Karjalan hyvinvointialue esittää aluehallitukselle yhteistoimintamenettelyn käynnistämistä

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialue esittää aluehallitukselle sopeuttamistoimien edellyttämien yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä. Neuvottelut eivät tähtää irtisanomisiin tuotannollisista tai taloudellisista syistä, vaan on tekninen, yhteistoimintalain edellyttämä välttämättömyys tilanteessa, jossa valmisteltavana olevaan talousarvioon sisältyy mahdollisia henkilöstön palvelussuhteen ehtoihin vaikuttavia muutoksia.

Talouden sopeuttamistoimet ovat välttämättömiä sekä lyhyellä että pidemmällä aikajänteellä. Panoksena on hyvinvointialueen autonomia sekä palveluiden, päätöksenteon ja työpaikkojen säilyminen omassa maakunnassa.

Vaikutusten tarkentuessa tullaan käymään erilliset yhteistoimintaneuvottelut oikea-aikaisesti niiden kohteena olevan henkilöstön kanssa. Aikataulu tarkentuu prosessin edetessä. Talouden tasapainottamiseen tähtäävien toimenpiteiden vaikutusten arvioinnissa ja ennakoinnissa henkilöstön edustajat ovat vahvasti mukana. 

Customer service