• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Pormestarinkadun palvelukoti avautui asiakkaille

Pormestarinkadun palvelukoti avautui asiakkaille

,

Lappeenrannan keskustaan, entisen Osuuspankin talon kohdalle rakennettu palvelutalo on muuttovalmis. Iäkkäille tarkoitetussa asumisyksikössä on kahdessa alimmassa kerroksessa tehostetun palveluasumisen asuntoja, joiden asukkaat tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa, hoitoa ja apua.

Asuntoja hoiva-asumisen puolella on 39 kun koko rakennuksessa on yhteensä 60 asuntoa. Kolmen ylimmän kerroksen asunnoissa sijaitsevat yhteisöllisen asumisen yksiköt joihin osa asukkaista on jo päässyt muuttamaan syyskuun toisella viikolla.

– Yhteisöllisen asumisen yksiköissä asukas asuu omassa asunnossaan ja voi hoitaa omia asioitaan niin pitkälle, kuin hän siihen kykenee. Asukkaille tehdään aina palvelutarpeen arviointi ennen asumismuodon valintaa, kertoo toimintakyky- ja hoivapalvelujen vt. johtaja Miia Inna Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.

Yhteisöllisen asumisen palvelua tarjotaan, jos henkilön toimintakyky on alentunut ja hoidon ja huolenpidon tarve on kasvanut korkean iän, sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi.

– Tavoitteenamme on tukea ja edistää asukkaan hyvinvointia sekä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä huomioiden asukkaan yksilölliset kuntoutumis- ja hoitosuunnitelman mukaiset tavoitteet. Päivittäinen toiminta on asukaslähtöistä, osallistavaa ja kannustavaa, kertoo sosiaalipalvelun toimialuejohtaja Anu Koivumäki.

Yhteisöllinen asuminen tarkoittaa asumista esteettömässä ja turvallisessa asumisyksikössä. Asumisyksikössä jokaisella asukkaalla on oma asunto. Lisäksi asumisyksikössä on kaikkien yhteisessä käytössä olevia tiloja ja sosiaalista kanssakäymistä tukevaa toimintaa.

Kaikki Pormestarinkadun asunnot Lappeenrannan keskustassa on varattu ja asukkaat ovat päässeet muuttamaan uusiin iloihin 18.9. alkaen.

Customer service