• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » mie & sie on Etelä-Karjalan hyvinvointialueen uusi asukaslehti

mie & sie on Etelä-Karjalan hyvinvointialueen uusi asukaslehti

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen asukaslehti mie & sie on ilmestynyt. Lehti sisältää runsaasti asiaa hyvinvointiin, sosiaalipalveluihin ja pelastusalaan liittyvistä asiakokonaisuuksista.

Löydät lehden painettuna versiona maakunnan kirjastoista ja apteekeista, ja sen voi noutaa myös hyvinvointialueen toimipisteiden asiakastiloista. Sähköisenä lehti löytyy osoitteesta www.ekhva.fi/asukaslehdet.

– Asukaslehti sai nimeksi mie & sie.  Nimi kuvaa alueen asukkaita ja eteläkarjalaista yhteisöllisyyttä hyvin, toteaa hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen. Lehden pääkirjoituksessa Sally pohtii hyvinvointia ja hyvää elämää sekä elämänkyvyn ja yhteisöön kuulumisen teemoja. Kirjoituksen otsikko ”Yksikään ei jää syrjään” kuvastaa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen arvopohjaa.

Monipuolisesti asiaa maakunnan eri puolilta, kattavasti eri palveluista

Syksyn 2023 mie & sie -asukaslehdessä on asiaa ja tietoa kaiken ikäisille alueen asukkaille hyvinvointialueen toiminnasta ja palveluista. Lehden kansijutussa ”Kunnossa kaiken ikää” kerrotaan liikunnasta ja liikunnan ilosta ikäihmisen näkökulmasta. Kansikuvassa 71-vuotias luumäkeläinen Eero Antikainen heittää pihallaan nauraen kuperkeikkaa.

Lähisuhdeväkivallan muodot ovat moninaiset. Sitä voi olla vaikea tunnistaa, ja kynnys avun hakemiseen voi olla korkea. Lähisuhdeväkivalta on esillä jutussa ”Älä jää yksin, vaan hae apua”.

– Lasten ja nuorten taloon tullessa ei tarvitse tietää, mitä apua tarvitsee. Me selvitämme asiaa matalan kynnyksen yksikössä eli perheneuvonnassa ja nuorten avussa, toteavat Lasten ja nuorten talojen matalan kynnyksen palveluiden esihenkilöt Riikka Räisänen ja Kaisa Kaski jutussa ”Lapsia ja nuoria autetaan yhdessä”.

”Ylipaino on koko maakunnan haaste” avaa tilannetta maakunnassa: Etelä-Karjala on Suomen pullein maakunta. Tämä tosiseikka vaikuttaa myös terveyspalveluihin ylipainosta johtuvien sairauksien, kuten diabeteksen, sepelvaltimotaudin ja nivelrikon lisääntymisen takia.

Lisäksi lehdessä on asiaa pelastuslaitoksen uusista haasteista ja paljon muita, kiinnostavia juttuja.

Jo Eksote-lehdestä tutuksi tullut ja suosittu ristikko löytyy myös lehdestä. Takasivun yhteystiedot ja tärkeät puhelinnumerot ovat irrotettavissa ja talteen otettavissa.

Hyviä lukuhetkiä mie & sie -lehden parissa!

Lehden selattava versio löytyy täältä.

Customer service