• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more

Etelä-Karjala asuinympäristönä

Tervetuloa iloiseen Etelä-Karjalaan! Täältä löydän vinkkejä Etelä-Karjalassa asumiseen ja vapaa-ajan viettämiseen. Voit tutustua Etelä-Karjalaan myös esimerkiksi Etelä-Karjalan liiton sivujen kautta:

Miksi Etelä-Karjalaan?

Eteläkarjalaiset tunnetaan helposti lähestyttävinä, iloisina sekä auttavaisina ihmisinä. Toimimme rauhallisella, turvallisella ja lapsiystävällisellä alueella. Työn ja perheen tasapainottelu vaatii Etelä-Karjalassa vähemmän jonglöörin taitoja kuin monissa suuremmissa kaupungeissa. Asuntotilanne on hyvä ja asuinkustannukset maltillisia. Työmatkat sujuvat ilman ruuhkia. Mitattavissa olevaa vapaa-aikaa jää enemmän kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Etelä-Karjalan maakunnan hallinnollinen, elinkeinoelämän ja kulttuurin keskus on Lappeenranta. Lappeenrannasta ja Imatralta pääsee junalla Helsinkiin parissa tunnissa sekä lentäen Keski-Eurooppaan muutamassa tunnissa.​ Lisätietoja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kunnista saat alla olevista linkeistä:

Linkki Imatran sivuille
Linkki Lappeenrannan sivuille
Linkki Lemin sivuille
Linkki Luumäen sivuille
Linkki Parikkalan sivuille
Linkki Rautjärven sivuille
Linkki Ruokolahden sivuille
Linkki Savitaipaleen sivuille
Linkki Taipalsaaren sivuille

Asunto Etelä-Karjalasta

Etelä-Karjalan maakunta sijaitsee Etelä-Suomen läänissä. Monimuotoisuus on Etelä-Karjalan yksi rikkaus. Täältä löydät kodin, jossa viihdyt, etsitpä sitten maaseudun rauhaa tai kansainvälisen yliopistokaupungin tunnelmaa. Uusille asukkaille on tarjolla erilaisia asuinmahdollisuuksia oman tarpeen mukaan. Kurkkaa alla olevista linkeistä myytävänä ja vuokrattavina olevia asuntoja:

https://asunnot.oikotie.fi/

https://www.etuovi.com/haku/myytavat-asunnot

Meillä on henkilökuntaa varten vuokrattavia soluasuntoja. Asunnot sijaitsevat Lappeenrannassa Valto Käkelän kadulla, Etelä-Karjalan keskussairaalan vieressä. Soluhuoneet ovat kalustettuja. Huoneiden koot vaihtelevat 13 m2:stä 32 m2:iin. Asunnot on tarkoitettu pelkästään Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle töihin tai harjoitteluun tuleville työntekijöille.

Varausta tehdessäsi anna kommentit ja toivomukset kenttään seuraavat tiedot:
– Yksikkö mihin olen tulossa töihin/harjoitteluun
– Esihenkilön nimi

Linkki varausjärjestelmään: https://ekhva.webiabooking.fi/

Ohjelmasta lähetetään vuokralaiselle varausvahvistus, kun varaus on hyväksytty. Tarkemmat tiedot kohteesta ja muut ohjeet lähetetään vuorokausi ennen vuokra-ajan alkamista.
Vuokralainen saa sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä ohjeet ja koodin avaimen noutoa varten. Koodin voimassaoloaika on sama kuin vuokra-aika. Avain palautetaan samaan kaappiin samalla koodilla.

Lisätietoja vuokra-asunnoistamme saat osoitteesta: [email protected]
 
Tarvittaessa löydät tietoa alueen muista asunnon tarjoajista Etelä-Karjalan alueen kuntien verkkosivuilta. Kesäksi asuntoja voi kysellä myös Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiöltä (LOAS), p. 05 668 2800, www.lo​as.fi.

Tapahtumat ja harrastukset Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on tarjolla paljon erilaisia tapahtumia ja vapaa-ajan tekemistä. Tietoa alueen kulttuurista, historiasta, vapaa-ajanviettomahdollisuuksista ja elinkeinoelämästä löytyy mm. alla olevasta maakuntaportaalista.

https://tapahtumat.ekarjala.fi/fi-FI

Etelä-Karjalassa mahdollisuudet urheilun harrastamiseen ovat erinomaiset. Imatran ja Lappeenrannan rajalla sijaitsee liikuntakeskittymä, josta löytyy paljon eri mahdollisuuksia kesä- ja talvilajien harrastamiseen ympäri vuoden. Myös maakunnan urheilukentät, liikuntasalit, kiipeilyseinät, golfkentät, curlingradat, harjoitusladut, uimarannat, melonta- ja pyöräilyreitit kutsuvat sinua!

https://harrastukset.ekarjala.fi/fi-FI?sort=countViews

Customer service