Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola

Perhesuunnittelu-/ehkäisyneuvolassa saat

  • seksuaaliterveys- ja raskaudenehkäisyneuvontaa: mm. ohjausta ehkäisymenetelmän valinnassa, käytössä ja seurannassa
  • sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa
  • lapsettomuuden hoidon alkututkimukset ja neuvontaa
  • raskaudenkeskeytykseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta​​​​​​.

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Neuvolapalveluissa ja opiskeluterveydenhuollossa alkaa livechat-palvelu torstaina 8.12.2022

Chat-palveluun pääset liittymään Ekhva:n, Etelä-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilta. Chat on käytettävissäsi arkisin ma-pe klo 7-20 välisenä aikana ja chatissa voit asioida reaaliaikaisesti terveydenhoitajan kanssa. Chatin käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Opiskelijoiden ehkäisyneuvonta hoidetaan opiskeluterveydessä ​tai YTHS:ssä, Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiössä.

Jos haluat asioida puhelimitse, soita neuvolan ajanvaraus- ja palvelunumeroon puh. 05 352 7260  on avoinna ma-pe klo 7-20. (Huom! Kyseessä on Etelä-Karjalan suuntanumero 05, ei matkapuhelinnumero). Soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–10 snt/min. Takaisinsoittopyynnön voi jättää klo 7-14 välisenä aikana.

Neuvolan ajanvarauksen voi peruuttaa myös lähettämällä tekstiviestin numeroon  +358 45 739 59039.​ Tekstiviestiperuutukseen tulee laittaa etunimi ja sukunimi (lapsen nimi, jos perutaan lapsen aikaa), minkä vastaanottoajan peruu ja miksi. Aika tulee peruuttaa vuorokausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, jotta aika katsotaan perutuksi.

Käyttämättä jätetystä neuvolalääkärin palvelusta perittävä maksu, Laki 3 §​
18-vuotta täyttäneiltä on 51,50 €. Ajan voit perua vähintään vuorokausi ennen vastaanottoaikaa. Äkillisen sairastumisen voit ilmoittaa samana aamuna neuvolan palvelunumeroon.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolat

Valtakatu 34 A, 2.krs

53100 Lappeenranta

sekä

Koulukatu 2

55120 Imatra

Maksuttoman ehkäisyn kokeilu alle 25-vuotiaille on alkanut 30.5.2022

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ehkäisypalvelutoiminnan uudistamisessa ja seksuaaliterveyden edistämisen keinona kokeillaan maksuttoman ehkäisyn toimintamallia alle 25-vuotiaille eteläkarjalaisille. Lue lisää maksuttoman ehkäisyn kokeilusta ja katso toimintaohjeet ja jakelupisteet täältä. Lisätietoja saat myös omalta terveydenhoitajaltasi tai lääkäriltäsi.