• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Kanssasi vauvasta vaariin » Perhe ja lapset » Neuvola » Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola

Perhesuunnittelu-/ehkäisyneuvolassa saat

  • seksuaaliterveys- ja raskaudenehkäisyneuvontaa: mm. ohjausta ehkäisymenetelmän valinnassa, käytössä ja seurannassa
  • sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa
  • lapsettomuuden hoidon alkututkimukset ja neuvontaa
  • raskaudenkeskeytykseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta​​​​​​.

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Opiskelijoiden ehkäisyneuvonta hoidetaan opiskeluterveydessä ​tai YTHS:ssä, Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiössä.

Varaa aika kirjautumalla eAsiointiin. eAsioinnissa voit myös siirtää tai perua varaamiasi aikoja.

Jos haluat asioida puhelimitse, soita neuvolan ajanvaraus- ja palvelunumeroon puh. 05 352 7260 on avoinna ma-pe klo 7-20. (Huom! Kyseessä on Etelä-Karjalan suuntanumero 05, ei matkapuhelinnumero). Soittaminen ja jonottaminen on maksullista. Matkapuhelimesta maksu on keskimäärin 7–10 snt/min. Takaisinsoittopyynnön voi jättää klo 7-14 välisenä aikana.

Voit myös asioida Neuvolan Chat-palvelussa. Chat-palveluun pääset liittymään Etelä-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilta. Chat on käytettävissäsi arkisin ma-pe klo 7-20 välisenä aikana ja chatissa voit asioida reaaliaikaisesti terveydenhoitajan kanssa. Chatin käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Neuvolan ajanvarauksen voi peruuttaa myös lähettämällä tekstiviestin numeroon +358 45 739 59039.​ Tekstiviestiperuutukseen tulee laittaa etunimi ja sukunimi (lapsen nimi, jos perutaan lapsen aikaa), minkä vastaanottoajan peruu ja miksi. Aika tulee peruuttaa vuorokausi eli 24 tuntia ennen sen alkua, jotta aika katsotaan perutuksi.

Käyttämättä jätetystä neuvolalääkärin palvelusta perittävä maksu, Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 3 §,​ 18-vuotta täyttäneiltä on 56,70 €. Aika tulee perua vähintään vuorokausi ennen vastaanottoaikaa. Äkillisen sairastumisen voit ilmoittaa samana aamuna neuvolan palvelunumeroon.

Kesäajan muutokset 2024

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan eAsioinnin sähköinen ajanvaraus on suljettuna aikavälillä 17.6.-11.8.2024. Tällä aikavälillä ei tehdä lapsettomuuden alkuselvittelyjä. Neuvolan yhteinen ajanvaraus- ja palvelunumeroon puh. 05 352 7260 on normaalisti avoinna ma-pe klo 7–20 myös kesän ajan.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolat

Valtakatu 34 A, 2.krs

53100 Lappeenranta

sekä

Koulukatu 2

55120 Imatra

Ajankohtaista

Maksuttoman ehkäisyn kokeilu-hanke on päättynyt

Maksuttoman ehkäisyn kokeilu -hanke on päättynyt ja myös maksuttomien ehkäisyvalmisteiden jakelu alle 25-vuotiaille päättyy.
Etelä-Karjalan hyvinvointialue on käynyt keskustelua ja tehnyt linjauksen, ettei maksutonta ehkäisyvalmisteiden jakelua jatketa hankkeen päättymisen jälkeen. Valmisteiden viimeiset jakelupäivät toteutuvat suunnitellusti jouluun 2023 asti. Tämän jälkeen vielä mahdolliset jäljellä olevat ehkäisyn valmisteet jaetaan vastaanottokäyntien yhteydessä niin kauan kuin valmisteita riittää. Kaikkia maksuttoman ehkäisyn valikoimassa olleita valmisteita ei ole välttämättä enää saatavilla.
Vuodesta 2024 hormonaalisen ehkäisyvalmisteiden käyttö on omakustanteista, ja valmisteiden käyttö vaatii lääkemääräyksen.

Customer service