• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Eksote ajaa alas kiireetöntä toimintaa

Eksote ajaa alas kiireetöntä toimintaa

, ,
Eksoten alueen laboratorioissa otetaan seuraavien kahden viikon aikana vain välttämättömät näytteet. Palvelua tuottava HUS Diagnostiikkakeskus kuuluu hoitajajärjestöjen lakon piiriin.

HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa Eksotelle kaikki laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuuluva HUS Diagnostiikkakeskus on hoitajajärjestöjen lakon piirissä. Lakko alkoi 1.4.2022 ja koskee laboratorioiden ja kuvantamisen toimipisteitä myös Etelä-Karjalassa.

Lakon aikana voidaan tehdä vain erittäin kiireelliset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset.

Kiireellisille potilaille avoinna olevat laboratoriot

Etelä-Karjalan keskussairaalan laboratorio
Honkaharjun laboratorio
Parikkalan laboratorio
Savitaipaleen laboratorio
Yhteystiedot: Laboratorioiden verkkosivut

Suljettu: Armilan laboratorio, Imatrankosken näytteenottokeskus, Joutsenon laboratorio, Leirin näytteenottokeskus, Lemin laboratorio, Luumäen laboratorio, Malla-auto (liikkuva laboratorio), Rautjärven laboratorio, Ruokolahden laboratorio, Sammonlahden laboratorio, Taipalsaaren laboratorio

Kiireellisille potilaille avoinna olevat röntgenit

Etelä-Karjalan keskussairaalan röntgen
Yhteystiedot: Kuvantamisen verkkosivut

Suljettu: Armilan röntgen, Honkaharjun sairaalan röntgen, Parikkalan röntgen


HUS kerää lakkoa koskevat tiedot verkkosivuilleen: https://hus.fi/lakko
HUS Diagnostiikka päivittää myös Eksoten verkkosivuilla olevalle sivulleen lisätietoa: https://www.ekhva.fi/laboratorio


Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ajaa alas kiireetöntä toimintaansa erityisesti Etelä-Karjalan keskussairaalassa. HUS Diagnostiikkakeskuksen työntekijät aloittavat lakon huomenna perjantaina. Etelä-Karjalassa hoitajien lakko siirtyi kahdella viikolla.

HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa Eksotelle kaikki laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuuluva HUS Diagnostiikkakeskus on hoitajajärjestöjen lakon piirissä. Lakko alkaa 1.4.2022 kello 6 ja koskee laboratorioiden ja kuvantamisen toimipisteitä myös Etelä-Karjalassa.

Lakon aikana voidaan tehdä vain erittäin kiireelliset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset.

– Joudumme tästä syystä ajamaan alas kaikki kiireettömät leikkaukset ja osan poliklinikkakäynneistä. Eksotelta ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä potilaisiin ja asiakkaisiin, joita peruutukset koskevat, kertoo Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula.

Etelä-Karjalan keskussairaalaa sekä Honkaharjun, Savitaipaleen ja Parikkalan näytteenottopisteitä lukuun ottamatta kaikki Etelä-Karjalassa toimivat laboratorionäytteiden sekä keskussairaalaa lukuun ottamatta kaikki kuvantamisen toimipisteet sulkeutuvat kahdeksi viikoksi ja varatut tutkimukset tehdään vasta lakon jälkeen.

– Tämä on syytä ottaa kaikkien huomioon, koska kaikista peruutuksista ei pystytä erikseen informoimaan tutkimuksiin tulijoita, korostaa Karhula.

Koronanäytteenotto on Eksoten omaa toimintaa, joten lakon vaikutukset eivät kohdistu koronanäytteenottoon.

– Rajanylityspaikoilla koronanäytteenotto on ollut HUSLABin toimintaa ja sen vuoksi rajalla ei nyt kahteen viikkoon oteta näytteitä ollenkaan. Rajanylittäjät ohjataan Eksoten näytteenottopisteisiin, kommentoi Karhula.

Eksote haluaa taata potilaidensa turvallisuuden myös poikkeavissa olosuhteissa ja sen vuoksi kiireettömien toimintojen alas ajo on välttämätöntä.

– Lakosta huolimatta sairaskohtauksia saaneet tai onnettomuuksiin joutuneet ihmiset on pystyttävä hoitamaan. Perumalla kiireettömät leikkaukset ja osan poliklinikkakäynneistä pystymme hoitamaan ne henkilöt, joiden terveys tai henki on kriittisesti uhattuna, sanoo Karhula.


Customer service