Ero lapsiperheessä

Tältä sivulta löydät tietoa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ja yhteistyökumppaneiden eri tukipalveluista parisuhteen vaikeuksiin tai erotilanteisiin liittyen.

​Etelä-Karjalan hyvinvointialueen lastenvalvojien yhteystiedot.

Nettisivusto ​Apua eroon​ valtakunnallinen sivu antaa tietoa ja neuvontaa eroasioista, myös chatissa.

​Ensineuvo eroasioissa puh. 040 594 0080 ma–pe klo 8–16. Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ja Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry:n yhdessä tuottamaa neuvontapalvelua.

Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry:n ero lapsiperheessä -työ on suunnattu vanhemmille, jotka harkitsevat eroa tai ovat eronneet. Työskentelyn tavoitteena on tukea vanhempien välistä yhteistyötä eron jälkeen. Työskentelyssä keskeistä on lapsen hyvinvointi vanhempien erotilanteessa. Työskentelymuotoina ovat lasten, vanhempien ja perheen tapaamiset sekä vertaisryhmät. 

Perheasioiden neuvottelukeskukset: Lappeenrannan seurakuntayhtymä ​ja Imatran seurakunta tarjoavat ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa.

Perheasioiden sovittelu. ​Vanhemmat voivat sovittelijan tukemina neuvotella keskenään lapsen asioista ja eron jälkeisestä vanhemmuudesta. Tavoitteena on edistää vanhempien välistä yhteistyötä ja yhteistyövanhemmuutta lasten asioissa. Yhteydenotot: Etelä-Karjalan hyvinvointialueen perheasioiden sovittelijat puh. 040 651 5903.

Lapsen hyvä tilanne -neuvonpito. Neuvonpidossa mietitään yhdessä lasten ja vanhempien kanssa lasten hyvää tilannetta heidän arjessaan. Yhteydenotot: Etelä-Karjalan hyvinvointialueen perhe- ja sosiaalipalveluiden verkostokoordinaattori Tiina Vormisto puh. 040 712 2303.   
  

​MLL Kaakkois-Suomen piiri tarjoaa kohtaamispaikan (Perhesatama) lapsen ja toisen vanhemman tai muun läheisen tapaamisille Lappeenrannassa ja Imatralla. Palveluina on myös erovertaisryhmätoiminta lapsille sekä vanhemmille. Perhesuhteiden puhelinaika arkisin klo 13-15. Marjaana Peronmaa p. 050 358 8394 ja Noora Kovanen p. 050 4662642. 

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden asiantuntija-avusteinen huoltoriitasovittelu ns. Follo-sovittelu.
Lisätietoja: Asiantuntija-avusteinen huoltoriitojen sovittelu käräjäoikeudessa -sivulta