• Keskussairaalan edessä oleva pysäköintialue on pois käytöstä 18.–19.4.2024 Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Kanssasi vauvasta vaariin » Perhe ja lapset » Toisen asteen opiskelijoiden palvelut » Terveydenhoitajat ja lääkärit

Terveydenhoitajat ja lääkärit

Toisen asteen opiskelijoille tehdään sekä terveydenhoitajan että lääkärin tekemät terveystarkastukset.

Opiskeluhuollon terveydenhoitajien tehtäviä ovat terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat sekä rajoitetusti sairaudenhoidolliset asiat, mielenterveysasiat, päihde- ja seksuaaliterveysneuvonta sekä -hoito. Päivystysluontoiset asiat voidaan ohjata terveyskeskukseen.

Toisen asteen opiskelijoille tehdään sekä terveydenhoitajan että lääkärin tekemät terveystarkastukset. Oman oppilaitoksen terveydenhoitaja tekee kutsunnanalaisten opiskelijoiden ennakkoterveystarkastukset.

Terveydenhoitajien ja lääkäreiden vastaanotot vain ajanvarauksella. Sairaus- tai tapaturma-asioissa ota yhteyttä omaan terveys- tai hyvinvointiasemaasi puh. 05 352 7260, päivystyksellistä hoitoa vaativissa asioissa puh. 116 117.

Ota yhteyttä terveydenhoitajiin ja lääkäreihin

Varaa aika eAsioinnin kautta
Mikäli sinulla on käytössäsi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, voit varata ajan terveydenhoitajan vastaanotolle eAsioinnin kautta.


Livechat-palvelu
Chat on käytettävissäsi arkisin ma-pe klo 7-20 välisenä aikana ja chatissa voit asioida reaaliaikaisesti terveydenhoitajan kanssa. Chatin käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista. Palveluun pääsee liittymään hyvinvointialueen verkkosivuilta chat-kuplan kautta.


Ota yhteyttä puhelimitse
Opiskeluterveyden keskitetty puhelinpalvelu palvelee ma-pe klo 7-20 puh. 05 352 7260. Kiireettömissä asioissa voit jättää myös soittopyynnön klo 7-14 välillä. Puhelinpalvelussa ammattilainen tekee hoidon tarpeen arvion ja tarvittaessa ajanvarauksen oman oppilaitoksen terveydenhoitajan tai opiskeluterveyden lääkärin vastaanotolle. Voit jättää myös soitto- tai muun yhteydenottopyynnön oman oppilaitoksen terveydenhoitajalle.


Wilma
Huomioitahan, että terveydenhoitajat käyttävät Wilmaa pääsääntöisesti vain tiedottamiseen.

Ajanvarausten peruutukset
Ajanvarausten peruutukset ja siirrot eAsioinnin tai puhelinpalvelun kautta.

Voit perua ajan soittamalla puhelinpalveluun puh. 05 352 7260 (ma-pe klo 7-20).

Voit perua ajan myös tekstiviestitse 24/7 lähettämällä viestin numeroon +358 45 739 590 39. Mainitse viestissä nimesi ja aika, jonka haluat peruuttaa. Aika tulee perua 24 tuntia ennen varatun ajan alkua, jotta se katsotaan perutuksi.

HUOM! Peruuttamattomasta ja käyttämättä jätetystä terveydenhuollon palvelusta/ajanvarauksesta voidaan periä 56,70€ suuruinen maksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä. Tämä ns. sakkomaksu voidaan periä myös maksuttomista palveluista, jos ne jäävät käyttämättä ilman, että aika on peruttu.

Customer service