• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Tarvitsetko apua? » Voi hyvin » Syö, liiku ja nuku hyvin » Elintapaohjaus

Elintapaohjaus

Elintapaohjaus

Elintapaohjauksen tavoitteena on tukea sinua huolehtimaan hyvinvoinnistasi ja terveydestäsi. Ohjaus on asiantuntijan ja asiakkaan välistä yhteistyötä, missä pohditaan yhdessä erilaisia pieniä tavoitteita elintapojesi muutokseen. Ohjaus on yksilöllistä ja sinun tarpeistasi lähtevää.

Hyvinvointivalmentaja on terveydenhuollon ammattilainen ja elintapaohjausta tehdään yhteistyössä kuntien liikuntaneuvojien kanssa.

Elintavat ja onnellisuus LL Säde Stenlund

Kenelle elintapaohjaus on tarkoitettu ?

Elintapaohjaus on tarkoitettu terveytensä kannalta riskiryhmässä oleville eteläkarjalaisille, joilla on huoli omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään. Ohjaus on tarkoitettu nuorille, aikuisille ja ikääntyneille.

Onko sinulla?

  • haasteita painonhallinnassa
  • haasteita unen kanssa
  • nikotiinituotteiden käyttöä
  • riski sairastua elintavoista johtuviin elintapasairauksiin
Aktiivinen senioripari hölkkää koiran kanssa luonnon helmassa

Omaolon terveystarkastuksen avulla voit arvioida myös omaa terveydentilaasi. Kyselyn tuloksena saat arvion tulevasta terveydestäsi ja henkisestä hyvinvoinnistasi sekä ohjeita, miten voit ylläpitää ja edistää niitä. Omaolon kautta pääset suoraan varaamaan etävastaanottoajan hyvinvointivalmentajalle.

Yksilöllistä ohjausta

  • Elintapaohjaus on maksutonta.
  • Ohjaus kestää keskimäärin 6- 12 kk.
  • Tapaamisia on 1-2 kk välein ja ne sovitaan yksilöllisesti sinun tarpeistasi lähtöisin.

Alkukartoitus (1.käynti)

Ensimmäisellä käynnillä selvitetään nykytilanne keskustelemalla sekä tekemällä erilaisia mittauksia (verenpaine, paino, pituus, tupakointi, alkoholin käyttö jne.) Käydään läpi terveydentilaa, elämäntilannetta sekä voimavaroja ja motivaatiota.

Asiakas asettaa itse omat tavoitteensa elintapojen muutokselle ja ammattilainen tukee ja ohjaa sopivia keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Sovitaan yhdessä seurantakäynneistä.

Seurantakäynnit (2.-5 käyntiä)

Käydään läpi edistymistä, haasteita ja onnistumisia sekä ylläpidetään motivaatiota.

Loppukäynti

Käydään läpi elintapaohjauksen prosessi. Tehdään yhdessä jatkosuunnitelma, jota voit lähteä itsenäisesti toteuttamaan valmennuksen jälkeen. Viimeisellä kerralla kerätään myös asiakaspalaute elintapaohjauksen kehittämiseksi.

Liitteet:

Hyvinvointivalmentajalle ohjautuminen sekä ajan varaaminen

Hyvinvointivalmentajan vastaanotolle et tarvitse lähetettä. Voita varata ensimmäisen ajan asiointipalvelusta tai soittamalla hyvinvointivalmentajalle. Terveydenhuollon henkilökunta voi myös varata ajan sinulle.

Hyvinvointivalmentajan vastaanottoja on jokaisen kunnan terveys- ja hyvinvointiasemilla sekä Imatralla Iso avussa ja Lappeenrannassa Lehmuskodilla. Varaa ensimmäiselle tapaamiselle aikaa noin tunti. Seurantakäynnit toteutetaan ensisijaisesti etävastaanottoina tai puhelimitse.

Jos et pääsekään varatulle vastaanottoajalle

Hyvinvointivalmentajan ajan voit tarvittaessa perua tekstiviestillä tai puhelimitse suoraan hyvinvointivalmentajalle tai toimiston numeroon 040 194 4883. Mainitse viestissä nimesi sekä varattu aika jonka perut. Aika tulee perua 24 tuntia ennen varatun ajan alkamista, jotta se katsotaan peruutetuksi.

Peruuttamattomista ja käyttämättä jätetyistä palveluista voidaan periä asiakasmaksuhinnaston mukainen maksu.

Yhteystiedot

Sähköiset palvelumme

Tiesitkö, että eteläkarjalaisena voit hoitaa monia asioita kanssamme sähköisesti 24/7, vuoden jokaisena päivänä?

Customer service