Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoito on tukenasi sairauden aiheuttamassa kriisissä.

Sairaalapastori

Sairaalapastori on luottamuksellinen kuuntelija ja keskustelija; ihminen, joka pysähtyy, kohtaa, on läsnä ja valmis kuuntelemaan ja jakamaan sairauden herättämiä ajatuksia, kysymyksiä ja tunteita. Sairaalapastorit ovat käytettävissä myös ehtoollista, rukoushetkeä, rippiä ja muita kirkollisia toimituksia varten. Sairaalapastorit palvelevat potilaita, heidän läheisiään ja sairaalan henkilökuntaa.

Sairaalapastorit Lappeenrannassa:

Ari Riuttaskorpi puh. 0403126810
– Etelä-Karjalan keskussairaalan osastot: K2, K3, K4, K5, K6, Ps 1, Ps 3, hoitokeskus, päivystys,
teho-osasto ja valvonnat

Pia Haikonen puh. 0403126812
– Kuntoutuskeskus
– Etelä-Karjalan keskussairaalan osastot: C1, G4, F1, K7
– Lasten- ja nuorten talo: nuorisopsykiatria

Ulla Junell puh. 0403126811
– Palvelukodit: Juurakkokatu, Lehmuskoti, Leivontie, Ortamonpuisto, Penttiläntie, Pienniemi,
Sammonkoti

Yhteydenotto

Sairaalapastoriin voit ottaa yhteyttä joko suoraan tai sairaalan henkilökunnan välityksellä. Sairaalapastorin tavoittaa arkipäivisin ”tavanomaiseen työaikaan”, mutta myös ilta-aikaan, jolloin ei kuitenkaan ole päivystys- tai varallaolovelvoitetta. Mikäli puheluusi ei vastata, ole hyvä ja jätä lyhyt viesti/soittopyyntö ja yhteystietosi vastaajaan (erityisesti silloin, kun soitat numerosta, joka ei jää näkyviin).

Viikonloppuisin (pe klo 16-22, la ja su klo 8-22), muiden työtehtävien ohessa, sairaalasielunhoidon varallaolovuorossa on joku seurakuntayhtymän seurakunta- tai sairaalapapeista. Saat häneen yhteyden sairaalan henkilökunnan välityksellä.

Tiedot liitteenä