• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Vapaaehtoisia ulkoiluystäviä etsitään ikääntyneiden turvallisen ulkoilun tueksi
vapaaehtoinen liikuntaohjaaja ja iäkkäitä voimistelemassa kesäisessä maastossa

Vapaaehtoisia ulkoiluystäviä etsitään ikääntyneiden turvallisen ulkoilun tueksi

, ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialue ja Lappeenrannan liikuntatoimi järjestävät toukokuussa ulkoiluystäväkoulutusta, jonka avulla haetaan uusia vapaaehtoisia avuksi eteläkarjalaisten ikääntyneiden turvalliseen ulkoiluun.

Ulkoiluystäväkoulutuksessa osallistujat saavat tietoa vapaaehtoistyöstä ja ulkoiluystävänä toimimisesta. Koulutus antaa valmiudet ulkoilussa avustamiseen, turvallisten reittien valintaan sekä apuvälineiden käyttöön. Koulutus on maksuton ja tarjoaa tilaisuuden olla mukana edistämässä ikääntyneiden hyvinvointia.

Koulutus toteutetaan kolmena päivänä Lappeenrannan urheilutalon luentosalissa. Koulutus sisältää sekä teoriaa että ulkoilua yhdessä ikääntyneiden kanssa. Ympäristökunnat voivat osallistua koulutukseen etäyhteydellä koko maakunnan alueella.

Ulkoilu on olennainen osa hyvää arkea ja inhimillistä elämää. Säännöllinen ulkona liikkuminen virkistää, tukee tasapainoa, lihasvoimaa ja liikkumisvarmuutta. Osa ikääntyneistä joutuu vähentämään ulkoiluaan yksin liikkumisen haasteiden vuoksi. Vapaaehtoisen ulkoiluystävän seura ja tuki ovat ratkaisevia tekijöitä ja ne mahdollistavat ikääntyneille turvallisen ulkoilun vähentäen myös kaatumisen pelkoa.

Ulkoiluystäväkoulutus on osa Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen – iäkkäiden terveysliikuntaohjelmaa. Tavoitteena on, että ikääntyneet saavat entistä useammin mahdollisuuden ulkoilla turvallisessa seurassa vapaaehtoisten ulkoiluystävien avulla.

Ajankohdat ja paikka

Ulkoiluystäväkoulutukset

maanantaina 20.5. klo 10-13
keskiviikkona 22.5.  klo 9.30-11.30
keskiviikkona 29.5. klo 10-13


Lappeenrannan Urheilutalo, luentosali
Pohjolankatu 29, 53100 Lappeenranta

Ilmoittautumiset

Hanna Putkonen, [email protected] tai p. 040 481 9399.
Teams-linkki etäkoulutukseen toimitetaan sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen

Lisätietoja:

Riia Karels, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori/Ekhva , p. 040 139 0366, [email protected]

Hanna Putkonen, liikunnanohjaaja/Lappeenrannan liikuntatoimi, p. 040 481 9399, hanna.putkonen@lappeenranta.fi

Vapaaehtoinen ulkoiluystävä ja iäkkäitä ulkoilijoita läntisellä rantaraitilla kesäsäässä.
Customer service