• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Terveydenhuollon jätteitä löytyi lumenkaatopaikalta Lappeenrannasta

Terveydenhuollon jätteitä löytyi lumenkaatopaikalta Lappeenrannasta

,
”Suhtaudumme asiaan vakavasti ja tarkastamme jäteprosessimme.”

Lappeenrannan Vanhan Viipurintien varrelta, lumekaatopaikalta on löytynyt terveydenhuollon jätteitä.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue (Ekhva) sai perjantaina 10.5.2024 sivulliselta tiedon, että lumenkaatopaikalla on jätteitä, jotka eivät sinne kuulu.

Jätteitä oli noin yhden huoneroska-astian verran, mutta ne olivat levinneet maastoon. Tuo määrä piti sisällään letkuja, maskeja, taitoksia ja lääkeruiskuja. Ainakin yhdessä ruiskussa oli potilaan sukunimi, mutta ei muuta henkilöityvää tietoa. Neuloja maastoon ei ole päätynyt. Alustavan arvion mukaan jätteet ovat joulukuulta 2023.

Ekhvan tekniset palvelut kävi välittömästi siivoamassa jätteet pois. Tarkemman tutkimuksen perusteella vaikuttaa siltä, että jätteet ovat peräisin keskussairaalalta.

-Jätelöytö on hämmentävä, sillä meillä on hyvin tarkka toimintaohje ja käytäntö terveydenhuollon jätteiden hävittämisen ja kuljettamisen osalta. Suhtaudumme asiaan vakavasti ja tarkastamme jäteprosessimme sisäisesti ja ulkoisesti, hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen sanoo.

-Kiitämme aktiivista kansalaista asian ilmoittamisesta, Leskinen jatkaa.

Asiasta on tiedotettu myös poliisia.

Lisätietoja:

Sally Leskinen, hyvinvointialuejohtaja, p. 040 638 6436, [email protected]

Customer service