• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Vuokkola-Rinnetuvan palveluasumisen yksikön toiminta siirtyy toukokuussa Parikkalan Käskynkän yhteyteen
hoitaja kävelee yhdessä asiakkaan kanssa huoneessa kohti kuvaajaa

Vuokkola-Rinnetuvan palveluasumisen yksikön toiminta siirtyy toukokuussa Parikkalan Käskynkän yhteyteen

, ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluehallitus on kokouksessaan 6.2.2024 päättänyt, että Saarella sijaitsevan Vuokkola-Rinnetuvan palveluasumisen yksikön toiminta siirtyy Parikkalan Käskynkän yhteyteen. Asukkaiden muuton on sovittu tapahtuvan 7.5.2024.

– Saarella suurin haaste on ollut se, ettei Vuokkola-Rinnetupaan ole saatu hoitajamitoituksen mukaisesti ammattitaitoista henkilökuntaa eivätkä tilat täytä tämän päivän ympärivuorokautiselle asumiselle asetettuja vaatimuksia, kertoo toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja Irina Snellman.

Rekrytointiyrityksistä huolimatta henkilökuntaa ei ole tarpeeksi kahden ympärivuorokautisen yksikön ylläpitämiseen Parikkalassa.

Ikäihmisten hoidon ja hoivan osalta kotihoito jatkaa vahvistetuin resurssein Saarella entiseen tapaan ja tarjoaa kotona asuville ikäihmisille palvelutarpeen arvioinnin mukaisesti erilaisia palveluja.

Vuokkola-Rinnetuvan keittiön sulkeutuessa toukokuussa, muutoksia tulee myös yhteisöasumisen asukkaille ruokapalvelujen osalta. Kotihoidon tukipalveluna on mahdollista saada ruoka-annoksia kotiin toimitettuna hyvinvointialueen yhteistyökumppanin Saimaan Tukipalvelun (SaTu) toimesta.

– Mikäli herää kysyttävää palvelujen suhteen, kannattaa olla yhteydessä Imatran tai Lappeenrannan Iso apu -palvelukeskuksiin, joissa ammattilaiset opastavat asiakkaitamme ja heidän omaisiansa, kertoo Snellman.

Iso apu -palvelukeskuksen ensineuvo palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–15 puhelinnumerossa 05 352 2370. Iso apu -palvelukeskuksista saa myös paikan päältä palvelua arkisin kello 9–12 välillä, osoitteissa Esterinkatu 10, Imatra ja Kauppakatu 63, Lappeenranta.

Iso apu -palvelukeskukset

Lappeenrannassa ja Imatralla tarjoavat palveluohjausta ja -neuvontaa, palvelutarpeen arviointia ja jatko-ohjausta. Palveluohjaus on yksilöllistä, henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa sekä​ hyvinvoinnin tukemista koko Etelä-Karjalan alueella.

Asiointi kasvotusten
ma-pe 09:00 – 12:00
Esterinkatu 10, Imatra
Kauppakatu 63, 53100 LAPPEENRANTA

Ensineuvo, puhelinasiointi
ma-pe klo 9 – 15 +35853522370 

Lisätietoja:

Irina Snellman, toimintakyky- ja hoivapalvelujen johtaja, p. 040 358 9224, [email protected]

Customer service