• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Armilan osasto 7:n toiminta päättyy – potilaiden uudet asumispaikat selvityksessä

Armilan osasto 7:n toiminta päättyy – potilaiden uudet asumispaikat selvityksessä

, ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialue järjestelee uudelleen kuntoutuksen osastopaikkoja paremman palvelukohdentamisen takaamiseksi. Armilan kuntoutusosasto 7 suljetaan. Muutoksen tavoitteena on vastata potilaiden tarpeisiin paremmin ja tehokkaammin. Kaikille osaston potilaille taataan asumis- tai hoitopaikka. 

Armilan kuntoutusosasto 7:llä on tällä hetkellä 25 potilasta, joista osa odottaa pitkäaikaista asumispaikkaa. Kuntoutusosasto ei palvele heidän tarpeitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Muutoksen taustalla on myös Armilan tilojen heikko kunto. 

Hyvinvointialueen terveydenhuollon toimialuejohtaja Juhani Grönlund kertoo: “Potilaan tarve on terveydenhuollon lähtökohta, ja siksi kuntoutuksen osastot keskittyvät hoitamaan osastohoitoa tarvitsevia potilaita, ja muutoksella on tarkoitus saada ihmiset oikeiden palvelujen kuten myös asumispalveluiden piiriin.”  

Selvitysten valossa Armilan osasto 7:n toiminta loppuu todennäköisemmin viikolla 18 eli välillä 29.4.–3.5.2024. Osaston henkilökunta siirtyy muihin yksiköihin. 

Parhaillaan selvitetään asumispaikkaa odottavien potilaiden siirtymistä suoraan uudelle asumispaikalle tai väliaikaiseen odotuspaikkaan, kuten Lehmuskodille. Potilaat siirtyvät uusiin paikkoihin huhtikuun aikana. Potilaita ja heidän läheisiään informoidaan asiasta yksilöllisesti. 

Aiheesta on aiemmin tiedotettu maaliskuussa.   

 Lisätietoja: 

Juhani Grönlund, terveydenhuollon toimialuejohtaja, p. 040 546 4526, [email protected] 

Jaro Karppinen, kuntoutusjohtaja, p. 040 651 0310, [email protected]  

Customer service