• Keskussairaalan edessä oleva pysäköintialue on pois käytöstä 18.–19.4.2024 Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Villa Hiessillan ja Tapiontuvan asumispalveluista määräaikaiset sopimukset

Villa Hiessillan ja Tapiontuvan asumispalveluista määräaikaiset sopimukset

, ,
Pysyvämpi ratkaisu ensi vuonna, kun asumispalvelut kilpailutetaan.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue hankkii määräaikaisilla sopimuksilla 26 henkilölle asumispalveluita autismispalveluita tarjoavista Lappeenrannassa Villa Hiessillasta ja Tukena Tapiontuvasta.

Yksilöperusteiset suorahankintasopimukset tulevat aluehallituksen linjattavaksi ensi viikon kokoukseen.

Käytännössä päätös joudutaan tekemään takautuvasti, sillä Tapiontuvassa asuu jo nyt 15 henkilöä ja Asumissäätiön Villa Hiessillan yksikössä 11. He muuttivat uusiin koteihinsa vuodenvaihteessa.

-Tässä asiassa meillä hyvinvointialueella tapahtui selkeä virhe. Näin isossa kokonaisuudessa asumispalvelut olisi pitänyt kilpailuttaa hyvissä ajoin etukäteen kokonaisuutena, eikä niin, että jokaiselle asukkaalle tehdään jälkijunassa oma suorahankinta, hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen sanoo.

Nyt yksilöperusteisia suorahankintasopimuksia ehdotetaan määräaikaisiksi niin, että ne ovat kunkin asukkaan osalta voimassa 31.8.2025 asti.

Seuraava puitesopimusten kilpailutus asumispalveluista toteutetaan vuonna 2025. Tuolloin myös nämä asumispalvelut otetaan mukaan kilpailutuksen piiriin.

-Harmillista tämä määräaikaisuus on ennen kaikkea heidän kannaltaan, jotka ovat juuri muuttaneet uusiin koteihinsa. Nyt asuminen taataan näissä kodeissa seuraavaksi 1,5 vuodeksi. Asumispaikan jatkon osalta osaamme kertoa enemmän vasta ensi vuonna, sosiaalipalvelun toimialuejohtaja Anu Koivumäki kertoo.

Aiemmissa kilpailutuksissa vastaavia palveluntuottajia ei ollut vielä tarjolla puitesopimusten piiriin. Tapiontupa ja Villa Hiessilta valmistuivat viimeisen puitesopimuskilpailutuksen jälkeen. Asumispalveluihin on ollut jonoa, mutta siitäkin huolimatta kokonaisten yksiköiden käyttöönotto olisi pitänyt hankintalain hengen mukaisesti toteuttaa uudella kilpailutuksella.

Kaikki sopimukset käydään läpi

Etelä-Karjalan hyvinvointialue käy läpi kaikki vammaispalveluun liittyvät asumispalvelunsa ja niiden sopimukset.

Henkilöstön koulutusta hankinta-asioiden osalta tullaan niin ikään lisäämään.

Hyvinvointialue tulee myös antamaan kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV) vammaispalveluiden asumiseen liittyvistä suorahankinnoista selvitykset vuosilta 2022-2024.

Aluehallituksen esityslista, jolla tiedotteen aiheet on esitetty kahtena eri kokousesityksenä, on luettavissa tästä.

Lisätietoja:

Hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen040 638 6436, [email protected]

Sosiaalipalvelun toimialuejohtaja Anu Koivumäki, p. 040 768 8783, [email protected]

Customer service