• Keskussairaalan edessä oleva pysäköintialue on pois käytöstä 18.–19.4.2024 Read more
  • Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Mediatiedotteet » Tukiryhmä päihteillä tai käytöksellä oireilevien nuorten vanhemmille kokoontuu kevään aikana vielä neljä kertaa
nuori mies istuu penkillä pää alhaalla, kädet niskan takana

Tukiryhmä päihteillä tai käytöksellä oireilevien nuorten vanhemmille kokoontuu kevään aikana vielä neljä kertaa

, ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen (Ekhva) vertaistukiryhmä käytöksellä oireilevien nuorten vanhemmille kokoontuu tänä keväänä vielä neljä kertaa. Nuoren vanhempi voi osallistua ryhmään kokemansa tuen tarpeen mukaisesti, mille tahansa kokoontumiskerralle. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa vierailevan asiantuntijan mukaisesti. Tapaamisissa varataan aikaa myös vapaalle keskustelulle.

Huhti-toukokuun kokoontumisten teemoja ovat:

  • 3.4. MDFT-terapeutit: Kriisi ja rakkaus

Nuorten kasvuun ja kehitykseen liittyvät kriisit voivat horjuttaa perheen sisäistä rakkauden tunnetta. Kun perheessä on vaikeaa, niin rakkaus voi jäädä taka-alalle – jopa unohtua joksikin aikaa – ja joskus rakkautta pitää etsiä uudelleen. Tavoitteena on, että illan jälkeen vanhemmilla olisi kriisitilanteessa keinoja sekä näyttää rakkautta nuorelle että hyödyntää mahdollisuutta lähentyä kriisin keskellä.

  • 17.4. Kuntoutuspoliklinikan sosiaalityöntekijä: Palveluohjaus

Millaisia tukia ja kuntoutusmuotoja on mahdollista hakea nuorelle – ja miten haku käytännössä tapahtuu (esimerkiksi vammaistuki, kuntoutusraha, laku-kuntoutus, oma väylä -kuntoutus jne.)

  • 15.5. Perheohjaajan puheenvuoro: Vanhemman oma jaksaminen
  • 29.5. Nuorten oikeusedustaja

Ryhmään ilmoittautuminen

Kahvitarjoilujen vuoksi toivotaan ilmoittautumista etukäteen. Mukaan voi liittyä joko soittamalla lasten- ja nuorten päihdeyksikön puhelinnumeroon p. 040 5655 891 tai ilmoittautumalla sähköpostitse ryhmän vetäjille: [email protected] tai [email protected].

Kenelle vertaistukiryhmä on?

Vertaistukiryhmään tulevilla vanhemmilla voi olla haasteita murrosikäisen lapsensa kanssa esimerkiksi seuraavissa asioissa: päihteiden käyttö tai niiden kokeilu, haastava käytös kuten kotoa karkailut, päivärytmi, riitaa, ahdistusta tai vuorovaikutushaasteita. Ryhmään osallistuminen ei edellytä aikaisempaa asiakkuutta hyvinvointialueen palveluihin.

Vertaistukiryhmä syntyi alun perin asiakkailta nousseesta toiveesta sekä lasten ja nuorten päihdeyksikön havaitsemasta vajeesta vanhemmuuden tukemiseen, muun muassa nuorten päihdekatkaisujakson jälkeen.

Missä ja milloin ryhmä kokoontuu?

Vertaistukiryhmä kokoontuu kevään 2024 aikana vielä neljä kertaa: 3.4. / 17.4. / 15.5. / 29.5. kello 18.00–19.30. Paikkana on Saimaan koulu, Lasten ja nuorten talolla Lappeenrannassa osoitteessa Kasarminkatu 11.

Lisätietoja:

Tiia Smolander, sosiaaliohjaaja, puh. 040 508 6697, [email protected] 

Customer service