• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan malli -seminaari miettii lasten ja nuorten hyvinvointia tulevana perjantaina

Etelä-Karjalan malli -seminaari miettii lasten ja nuorten hyvinvointia tulevana perjantaina

, ,

Seminaaria voi seurata suorana lähetyksenä.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue järjestää perjantaina 8.3. Etelä-Karjalan -mallista seminaarin.

Seminaarin tarkoitus on herättää yhteinen, maakunnallinen tahto tehdä asioita uudella tavalla lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen.

– Me olemme kaikki lukeneet uutisia nuorten lisääntyvästä pahoinvoinnista myös täällä Etelä-Karjalassa. Nyt on aika aidosti tehdä jotain eikä vain puhua. Tarvitsemme kokonaisvaltaisen, Etelä-Karjalaan sopivaan mallin, jolla voimme jokainen osaltamme varmistaa, että lapset ja nuoret saavat Etelä-Karjalassa turvallisen kasvuympäristön ja parhaat eväät hyvään elämään, hyvinvointialueen johtaja Sally Leskinen sanoo.

Etelä-Karjalan malli pohjautuu Islannin malliin. Siinä on näyttöön perustuvaa vaikuttavuustietoa yli 20 vuoden ajalta lasten ja nuorten päihteidenkäytön ja siihen liittyvien lieveilmiöiden merkittävästä vähentymisestä, perheiden kasvatusvastuiden lisääntymisestä ja kuntien, koulujen, viranomaistahojen ja perheiden yhteistyön tiivistymisestä.

Mallissa hienoa erityisesti on se, että kaikki lasten ja nuorten ympärillä olevat aikuiset osallistuvat toteutukseen.

Islannin mallia seminaarissa esittelee Planet Youthin toimitusjohtaja, kouluttaja ja tutkija Pall Rikhardson.

Merkityksellistä elämää pohtii sen sijaan vierailijaluennoitsija Frank Martela. Tilaisuuden juontaa toimittaja, luova johtaja Jani Halme.

Seminaaria voi seurata suorana lähetyksenä 8.3.2024 Lähetys alkaa klo 9 ja päättyy noin klo 15.30.

Tilaisuuden ohjelma

Lisätietoja seminaarista:

Sally Leskinen, hyvinvointialuejohtaja, [email protected], p. 0400 497 418

Customer service