• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Olemme ottaneet käyttöön Omaperhe -verkkopalvelun
Piirretty kuva erilaisista monimuotoisista perheistä. Taustalla on Omaperheen logosta

Olemme ottaneet käyttöön Omaperhe -verkkopalvelun

, ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella on otettu käyttöön Omaperhe-verkkopalvelu, joka kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Omaperhe on kansallinen perheiden ja perhettä suunnittelevien verkkopalvelu, josta löytyy kattavasti laadukkaita sisältöjä mm. raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen.

Omaperhe-verkkopalvelu vastaa asukkaan ensitiedontarpeeseen tarjoamalla lapsiperheille luotettavaa ja ajantasaista tietoa, oman tilanteen arviointia sekä itsehoito- ja omatoimiohjeita.

– Kun vanhemmat tarvitsevat tietoa esimerkiksi pienen lapsen kasvuun ja kehitykseen, nuoruusiän pulmiin tai muihin vanhempia mietityttäviin asioihin, niin heillä on mahdollista saada nopeasti luotettavia vastauksia pohdintoihinsa Omaperhe-verkkopalvelusta, kertoo perhekeskuskoordinaattori Katri Kähäri.

Nykyään perheet hakevat paljon tietoa verkosta. Onkin tärkeää, että verkosta löytyy luotettavaa ja ajantasaista tietoa. Valtakunnallista Omaperhe.fi-palvelua käyttävä voi luottaa siihen, että palvelun sisältö on ajantasaista ja ammattilaisten tuottamaa.

– Kattavan tietopankin lisäksi kaikki maakunnan asukkaat löytävät Omaperhe-verkkopalvelusta alueemme sosiaali- ja terveyspalvelut, järjestöjen, seurakuntien, kuntien sekä Kelan palvelut. Omaperhe-verkkopalvelu täydentää siten alueemme neuvoloiden ja muiden palvelupisteiden palveluita, Kähäri lisää.

Tietoa, tukea ja alueesi palvelut perheellesi!

Tutustu Omaperhe-verkkopalveluun osoitteessa omaperhe.fi

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen perhepalvelut

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen perhepalveluista saat lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja terveyttä edistäviä sekä varhaista tukea, hoitoa ja kuntoutusta tarjoavia palveluita. Perhepalvelut toimivat osana perhekeskusverkostoa, joka sovittaa yhteen yli hallintorajojen lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut, sivistyspalvelut, kuntien toimet hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sekä järjestöjen ja seurakuntien palvelun ja tuen.

**********************************************
Omaperhe on osa DigiFinlandin Sähköistä perhekeskusta. Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli. DigiFinland Oy koordinoi Sähköisen perhekeskuksen kehitystyötä. DigiFinland Oy on julkisen hallinnon digitalisaatiota edistävä erityistehtäväyhtiö. Yhtiön omistajia ovat vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtio.  

Lisätietoja:
Sirkka Pennanen, perhepalvelujen johtaja, p. 0407156079
Katri Kähäri, perhekeskuskoordinaattori, p. 0407034172

Customer service