• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Kesällä tulevat käyttöön uudet hammashoitolan ja kuntoutuksen palveluiden tilat keskussairaalan A-siivessä 
Ilmakuva keltaisesta kivitalosta, jossa noin 10 kerrosta. Talossa on punainen katto.

Kesällä tulevat käyttöön uudet hammashoitolan ja kuntoutuksen palveluiden tilat keskussairaalan A-siivessä 

, ,

Etelä-Karjalan keskussairaalan pääsisäänkäynnistä vasemmalle puolelle sijoittuvan A-tornin eli sairaalan A-siiven remontoidut tilat otetaan käyttöön kesäkuussa 2024. Rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan. Tiloihin sijoittuvat Lappeenrannan alueen hammashoito ja kuntoutuspalvelut. Hammashoidon osalta ajanvarauksia on alettu jo jakamaan uusiin tiloihin.  

Keskussairaalan hammashoitolaan muuttaa kolme Lappeenrannan alueen hammashoitolaa 

Kesäkuussa 2024 A-siipeen muuttaa Lappeenrannan keskushammashoitola sekä Armilan ja Sammonlahden hammashoitolat. Uuden hammashoitolan nimi on Keskussairaalan hammashoitola. Hoitohuoneita on 43, ja tilat sijoittuvat neljään kerrokseen.  

Uuteen hammashoitolaan on jo annettu ensimmäisiä ajanvarauksia, ja suun terveydenhuolto aloittaa uusissa tiloissaan 3.6.2024. Hammashoidon yksiköiden muutto tehdään porrastetusti, ja viimeistään elokuussa kaikki muuttavat hammashoidon yksiköt ovat aloittaneet uusissa tiloissaan. 

A-siipeen keskitetään myös välinehuollon toiminnot Armilan ja Keskushammashoitolan välinehuolloista. A-siiven välinehuollossa huolletaan pääasiassa alueen suun terveydenhuollon instrumentteja ja välineistöä. 

Hammashoidon yhteen paikkaan keskittämisen hyötyinä saadaan tehokkuutta ja integraatiohyötyjä, kun erikoissairaanhoito on lähellä ja suun terveydenhuollon eri ammattilaiset työskentelevät samoissa tiloissa. 

Kuntoutuksen toiminnotkin löytyvät pian sairaalan A-siivestä 

Myös Lappeenrannan alueen kuntoutuksen palveluja keskitetään A-siipeen. Kuntoutuksen palvelut muuttavat A-siiven ylimpiin kerroksiin viikolla 24 eli kesäkuun 10. päivä alkavalla viikolla. Kerroksista 7, 9 ja 10 löytyvät muuttojen jälkeen fysiatrian poliklinikka ja kuntoutustutkimuspoliklinikka, kuntoutusohjaus ja terveyssosiaalityö, fysio- ja toimintaterapia sekä lasten fysio- ja toimintaterapian palvelut. 

Muuttoviikolla kesäkuussa kuntoutuksen toiminta loppuu seuraavissa osoitteissa ja palvelut avautuvat viimeistään 14.6.2024 keskussairaalan A-siivessä: 

  • Kuntoutuksen toiminta loppuu osoitteessa Koulukatu 14, 53100 Lappeenranta. Tiloista muuttavat Fysiatrian poliklinikka, Kuntoutustutkimuspoliklinikka, Fysioterapia, Kuntoutusohjaus ja Terveyssosiaalityö.  
  • Etelä-Karjalan keskussairaalan Fysio- ja toimintaterapia muuttaa B0-tiloista. 
  • Myös toimistotalo Ruorissa työskentelevät terveyssosiaalityöntekijät siirtyvät A-siipeen. 
  • Lehmuskodin Fysioterapian toiminta (avofysioterapia) loppuu osoitteessa Armilankatu 33, 53100 Lappeenranta.  
  • Lasten fysio- ja toimintaterapia loppuu osoitteissa Armilankatu 44 ja Armilankatu 48, 53100 Lappeenranta. 

Kuntoutuksen henkilöstö odottaa innostuneesti muuttoa tiloihin, jotka on suunniteltu asiakkaiden tarpeisiin. Muuton myötä monen erillään sijainneen kuntoutuksen toimipisteen tila- ja henkilöstöresurssit saadaan tiiviimpään yhteyteen toistensa kanssa ja joustavampaan käyttöön, moniammatillinen yhteistyö vahvistuu sekä osaamisen ja palvelujen tasalaatuisuus varmistuu.  

Jokainen asiakas saa aikavarauksessaan tiedon oikeasta palvelun sijaintipaikasta ja osoitteesta 

Muutosvaiheessa on hyvä olla tarkkana, mihin toimipisteeseen ja osoitteeseen aika on varattuna. Pyydämme asiakkaitamme lukemaan huolella saadun ajanvarauksen tiedot, niin mahdollinen palvelun uusi sijainti tulee ajoissa tietoon, ja asiakas huomioi, mihin osoitteeseen tulee saapua.  

Keskussairaalassa A-siipeen ohjaavat siniset opasteet ja kerroksiin vievät A-hissit. 

Asiakaspysäköintiin löytyy runsaasti tilaa Etelä-Karjalan keskussairaalan pysäköintitalosta (maksullinen pysäköinti). Lisätietoa saat verkkopalvelustamme ekhva.fi. 

Kokonaisvaltainen remontti on loppusuoralla 

A-siiven täydellinen remontti aloitettiin marras-joulukuussa 2022, ja rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan. Nyt tehdyssä mittavassa remontissa tilojen käyttötarkoitus muuttuu, ja tilat muutetaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Uusiin tiloihin muuttaminen mahdollistaa ajanmukaiset ja toimivat työtilat monille toiminnoille.  

Kulttuurihistoriallisesti arvokas keskussairaalan rakennus ja sen A-siipi valmistuivat jo vuonna 1955. Rakennuksen julkisivu ja portaikko ovat Museoviraston suojelemat. 

Lisätiedot medialle 

Suun terveydenhuolto 
Atte Antikainen 
ylihammaslääkäri 
puh. 040 194 4099 
[email protected] 

Kuntoutus 
Ulla Kotro 
Toimintayksikön esihenkilö, fysio- ja toimintaterapiaosastot 
puh. 044 791 4643 
[email protected] 

Customer service