• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Ilmaisrokotukset puutiaisaivotulehdusta vastaan toteutetaan ajanvarauksella Sammonlahden hyvinvointiasemalla

Ilmaisrokotukset puutiaisaivotulehdusta vastaan toteutetaan ajanvarauksella Sammonlahden hyvinvointiasemalla

, ,

Kansallisessa rokotusohjelmassa puutiaisaivotulehdusrokotukset eli TBE-rokotukset ovat maksuttomia riskialueilla. Etelä-Karjalan alueella tähän ilmaisrokotusten piiriin tuli tänä vuonna Kuusimäki-Lavolan (53810) postinumeroalue entisen, Sammonlahdessa rajatun kaupunginosan lisäksi. Kaikki näillä alueilla asuvat yli 3-vuotiaat ovat oikeutettuja maksuttomaan TBE-rokotukseen.

Etelä-Karjalassa maksutta rokotettava riskialue kattaa Kuusimäki-Lavolan (53810) postinumeroalueen sekä Sammonlahden alueen alle listattujen katujen mukaan.

Rokotettava alue kattaa seuraavat kadut Sammonlahdessa:

Orkoniitynkatu, Liesharjunkatu, Rantaniitynkatu, Lähteennotkonkatu, Kettukivenkatu, Rantahaankatu, Sammonniitynkatu, Metsämäenkatu, Karhumäenkatu, Myllypellonkatu, Kotisuonkatu, Rapamäenkatu, Multamäenkatu, Torpanpellonkatu, Peltomaankatu, Pellonmäenraitti, Ruskonlahdenkatu, Notkopellonraitti, Pirkonlähteenkatu, Hietakallionkatu, Kiviniemenraitti, Suurlähteenraitti, Kalliopellonkatu, Hopeamäenraitti, Saunakivenkatu ja Miilukatu.

TBE- eli puutiaisaivotulehdusrokotukset tapahtuvat Sammonlahden hyvinvointiasemalla seuraavina päivinä:

  • tiistai 23.4.2024
  • torstai 23.5.2024

TBE- eli puutiaisaivotulehdusrokotusten ajanvaraus 

Ajanvaraukset rokotuksiin tehdään ensisijaisesti eAsioinnista, jonne kirjaudutaan www.ekhva.fi  verkkosivuilta. Kirjaudu eAsiointiin > Ajanvaraus > Siirry ajanvaraukseen > Hyvinvointi- ja terveysasemien vastaanotot > TBE- eli puutiaisaivotulehdusrokotus (riskialueet) > Siirry varaamaan aika.

Vaihtoehtoisesti asiakas voi soittaa hyvinvointi- ja terveysasemien palvelunumeroon puh. 05 352 7260 arkipäivinä kello 7-20 tai asioida lähimmällä hyvinvointi- ja terveysasemalla. Jokaiselle rokotettavalle varataan oma aika.

− Nyt olemme saaneet TBE-rokotteita Etelä-Karjalaan ja ajanvaraus rokotuksiin voi alkaa, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Sami Raasakka Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta. 

Kansallisessa rokotusohjelmassa TBE-rokotteen saavat maksutta 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, joilla on kotikunta Suomessa ja jotka asuvat vakinaisesti riskialueella. Maksuttoman rokotuksen saavat myös henkilöt, jotka asuvat pitkäaikaisesti loma-asunnossa riskialueilla.

Aiemmin rokottamaton saa maksutta kolme annosta rokotetta. Myös henkilö, jonka perussarja on kesken, saa täydennysrokotukset ilmaiseksi osana rokotusohjelmaa. Kolmen annoksen rokotussarjan saaneiden tehosterokotukset eivät toistaiseksi sisälly rokotusohjelmaan.

Ohje omakustanteisen TBE-rokotteen hankkimiseen

Kaikille Lappeenrannan ja Taipalsaaren alueella asuville tai mökkeileville, kesäaikaan paljon luonnossa liikkuville suositellaan omakustanteista rokottautumista puutiaisaivotulehdusta vastaan.

Omakustanteiset TBE-rokotteet hankitaan apteekista. Tarvittavaa reseptiä varten voi tehdä pyynnön ensisijaisesti eAsioinnissa (Aloita asiointi > Tilaukset > Rokotereseptipyyntö) tai puhelimitse puh. 05 352 7260.

Asiakas näkee Kanta-palvelussa, kun resepti on valmis ja rokotteen voi hakea apteekista. Asiakas voi varata rokotusajan jollekin Etelä-Karjalan hyvinvointi- ja terveysasemalle, viikon päähän rokotereseptipyynnöstä. Ajanvaraukset rokotuksiin tehdään ensisijaisesti eAsioinnista, jossa palveluksi valitaan rokotusaika. Vaihtoehtoisesti ajan rokotukseen voi varata puhelimitse puh. 05 352 7260.

Lisätietoja medialle:

Sami Raasakka, tartuntataudeista vastaava lääkäri, puh. 040 651 1594, [email protected]

Lisätietoa TBE-rokotuksista: TBE-rokote eli “punkkirokote” – THL

Customer service