• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan ruoka-aputoimintaan noin 43 000 euron valtionavustus
kuva, jossa henkilö ojentaa toiselle henkilölle keittoannoksen

Etelä-Karjalan ruoka-aputoimintaan noin 43 000 euron valtionavustus

, ,

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle 43 340 euroa valtionavustusta ruoka-aputoiminnan järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin vuodelle 2024. Valtionavustus on tarkoitettu ruoka-aputoimintaa järjestäville tahoille esimerkiksi lahjoitetun hävikkiruuan jakelun ja siihen liittyvän muun ruoka-aputoiminnan mahdollistamiseen. Avustukset kohdennetaan Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kautta edelleen alueen toimijoille yhteisen hankesuunnitelman mukaisesti.

Ruoka-aputoiminnan ja valtionavustuksen haun tarvetta selvitettiin valtionavustuksen haun valmistelussa Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien edustajien kanssa. Keskusteluissa kaupunkien edustajat toivat esiin, että ruoka-avulle ja valtionavustukselle oli tarvetta, mutta heillä ei valitettavasti ollut resursseja ottaa valtionavustushanketta hallinnoitavakseen. Tämän vuoksi Etelä-Karjalan hyvinvointialue otti hoitaakseen hankkeen kokonaiskoordinoijan ja valtionavustushaun valmistelijan roolin.

– Saimme noin puolet hakemastamme avustuksen määrästä. Saadulla avustuksella pystytään kattamaan vain osa ruoka-aputoimijoiden kuluista, mutta avustus on silti hyvä lisä kuudelle mukana olevalle toimijalle, toteaa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen puolelta avustusta koordinoiva Kirsi Koskelainen.

Alueen toimijoista valtionavustusta kauttamme hakivat ja saivat ViaDia Lappeenranta, Imatran helluntailähetys, Luukkaan pysäkki, Elämän Avuksi, Etelä-Karjalan työ- ja asukastupayhdistys ja Lappeenrannan Seudun työnhakijat. Valtionavustuksen edelleen jakamisen lisäksi tavoitteena on kehittää ruoka-aputoimijoiden yhteistyön verkostoa ja alueellista toimintamallia tuleville vuosille ruoka-avun jakamisessa.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kirsi Koskelainen, [email protected], p. 040 651 3911

Customer service