• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Järjestöjen toiminta-avustusten haku avoinna 10.–31.1.2024
Kuvituskuva, kuvassa vaaleaihoiset kädet kättelevät toisiaan.

Järjestöjen toiminta-avustusten haku avoinna 10.–31.1.2024

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen järjestöille suunnattu toiminta-avustushaku on avoinna 10.-31.1.2024 klo 16 saakka.

Hakeminen tapahtuu hyvinvointialueen verkkosivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta.

Kaikille kiinnostuneille järjestetään avoimia avustusklinikoita, joiden ajankohdat ja Teams-linkit löytyvät sivultamme ekhva.fi/jarjestoavustukset/. Avustusklinikoissa käydään läpi avustushaun periaatteita ja haun painotuksia ja vastataan hakijoiden kysymyksiin.

Aluevaltuuston 13.12.2023 hyväksymän talousarvion mukaisesti toiminta-avustushaussa on jaettavissa 40 000 euroa.

Hyvinvointialueen strategiaa tukevat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen HYTE-kärkiohjelmat ohjaavat avustusten kohdentamista 

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen avustusohjeen mukaisesti harkinnanvaraisia avustuksia voidaan myöntää rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille toimintaan, joka edistää eteläkarjalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Avustettavan toiminnan tulee tukea ja täydentää hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluja tai pelastuspalveluja ja toimia yhteistyössä näiden palvelujen kanssa. 

Vuonna 2024 toiminta-avustukset kohdennetaan tukemaan erityisesti Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen HYTE-kärkiohjelmien toteuttamista:

  • Sutjakka Etelä-Karjala
  • Sopuisa Etelä-Karjala ja
  • Ikäystävällinen Etelä-Karjala.

HYTE-kärkiohjelmien tavoitteena on saavuttaa palvelutarpeen kasvun hidastumista ja vähenemistä sekä lisätä asiakasohjausta ennaltaehkäiseviin palveluihin. HYTE-kärkiohjelmat on kohdennettu vastaamaan erityisesti maakunnassa tiedostettuihin haasteisiin mm. ylipaino, lasten- ja nuorten päihde- ja mielenterveys sekä yli 65-vuotiaiden kaatuminen ja koettu yksinäisyys.

Lisätiedot: 

Heini Maijanen, Järjestö- ja kumppanuusasiantuntija
p. 040 564 7145
[email protected]

Aija Rautio, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päällikkö
p. 044 791 4833
[email protected] 

Customer service