• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Hyvinvointia edistävä etäyhteystoiminta

Hyvinvointia edistävä etäyhteystoiminta

,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella toteutettiin kotihoidon etäpalveluasiakkaille ryhmätoimintaa videovälitteisesti vuosina 2022-2023. Kokeilu oli osa Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut -hanketta. Etäryhmätoiminnan tavoitteena oli tukea asiakkaiden kotona selviytymistä kokonaisvaltaisesti tuomalla kotiin muun muassa liikunta- ja musiikkituokioita etälaitteen välityksellä. Etälaitteet mahdollistavat ryhmätuokiot kaikkien saataville liikkumisen haasteista tai pitkistä välimatkoista riippumatta.

Etäryhmätuokiot ovat yhteisöllisiä tapahtumia

Tuokiot tarjosivat etäyhteyspalveluissa mukana oleville kotihoidon asiakkaille mielekkyyttä ja tapahtumaa arkeen; toisten etäasiakkaiden kohtaamista, osallisuutta, me-henkeä ja yhteisöllisyyden ylläpitoa. Lisäksi ryhmätuokiot vahvistivat osallistujien myönteistä mielialaa sekä vähensivät turvattomuuden ja yksinäisyyden tunnetta​.  

Kesäkuussa 2023 toteutettujen haastattelujen perusteella lähes kaikki ryhmäläiset toivoivat ryhmien jatkuvan. Toiminta saa jatkoa vuonna 2024 maksullisena omana toimintana, josta tiedotamme lisää alkuvuoden aikana.

Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut -hanke

Hankkeen päätavoitteena oli luoda sujuvat yhteistyöprosessit palveluneuvonnan ja -ohjauksen, asiakasvastaavien sekä iäkkäiden kotihoidon, asumispalvelujen, sotekeskuksen ja sairaalan kotiutuksen osalta ja kuntoutuksen kesken. Hankkeessa täydennettiin ikääntyneiden palvelukokonaisuutta ottamalla käyttöön vaihtoehtoisia kevyempiä toimintakykyä tukevia palveluja ja ratkaisuja. Hankkeen kohderyhmänä olivat pääasiallisesti iäkkäät ja heidän omaisensa, jotka tarvitsevat tukea, ohjausta tai palveluja kotona asumisen tueksi. Yhtenä tavoitteena oli, että asiakkaan palvelutarvetta arvioitaessa huomioidaan myös teknologialla tuetut ratkaisut. 

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella toteutettiin Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut (TulKoti) –hanke vuosina 2022–2023 Sosiaali- ja terveysministeriön rahoituksella (STM).

Customer service