Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue Hyvinvointialue Työ hyvinvointialueella Yleinen

Kun tavoitellaan huikeita tuloksia, tarvitaan rohkeita tavoitteita – Etelä-Karjalan hyvinvointialue haluaa olla Suomen onnellisin työyhteisö

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen visiona on kunnianhimoisesti olla Suomen onnellisin työyhteisö vuoteen 2030 mennessä.

Henkilöstöjohtaja Nina Holopainen ja HR-päällikkö Sanni Romo pääsivät yhdessä sote-alan ammattilaistemme ensihoitaja Terhi Kolpon sekä ensihoitoyksikön esihenkilö Kati Saarikiven kanssa polkaisemaan käyntiin REKRY2023-tapahtuman ohjelman tiistaina 19.9.2023 Lappeenrannan urheilutalolla.

Valokuvassa neljä rinnakkain olevaa hymyilevää naista, joiden takana on violetti seinäke, jossa lukee teksti Jokainen kohtaaminen on tärkeä.
Kuvassa vasemmalta Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Nina Holopainen, Kati Saarikivi, Sanni Romo ja Terhi Kolppo.
Valokuva on kaukaa otettu kuva. Kuvassa näkyy lavalla neljä seisovaa naista puhumassa mikrofoneihin. Taustalla heijastettu kuva, jossa lukee Jokainen kohtaaminen on tärkeä.
Lappeenrannan REKRY2023-messujen ohjelman avasi Etelä-Karjalan hyvinvointialueen puheenvuoro.

REKRY2023 keräsi joukon työstä ja uramahdollisuuksista kiinnostuneita opiskelijoita ja jo työelämässä vuosia olleita messukävijöitä.

– Oli hienoa nähdä, kuinka niin laaja joukko erilaisista urapoluista kiinnostuneita nykyisiä ja tulevia ammattilaisia sekä maakunnallisia ydintoimijoita oli kerääntynyt yhteisen asian ja uusien uramahdollisuuksien äärelle, kuvaa henkilöstöjohtaja Nina Holopainen tunnelmiaan tapahtumasta.

– Maakunnan suurimpana työnantajana Etelä-Karjalan hyvinvointialue toimii kärkijoukoissa tarjoamassa uusia uramahdollisuuksia sekä jo valmistuneille rautaisille ammattilaisille että myös uraansa aloitteleville tuleville työkavereillemme eli opiskelijoille. Meillä on tarjolla tehtäviä aina Parikkalasta Luumäelle saakka, ja paljon vaihtoehtoja joustavasta keikkatyöstä vuosien tai jopa vuosikymmenten työuralle, kertoo HR-päällikkö Sanni Romo.

Hyvinvointialueella tiedetään, että vain työhönsä sitoutunut ja työssään arvostusta kokeva työntekijä voi tuottaa ensiluokkaista palvelua asiakkaillemme ja siten hyvinvointia koko Etelä-Karjalan maakunnan asukkaille. Siksi henkilöstö on Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle ykkösasia.

– Avaintoiminnoiksi Suomen onnellisimmat työntekijät -tavoitteen saavuttamiseksi on nostettu laadukkaaseen esihenkilötyöhön ja johtamiseen panostaminen, henkilöstön osallistaminen, organisaatiokulttuurin kehittäminen sekä työyhteisöviihtyvyyteen keskittyminen. Lähijohtajat ratkaisevat lopulta pelin, alleviivaa henkilöstöjohtaja Nina Holopainen.

Ensihoitaja Terhi Kolppo kehuu vuolaasti ensihoidon esihenkilö Kati Saarikiven luotsaaman toimintayksikön tekemisen meininkiä:
– Mie voin sanoa olevani oikeasti onnellinen työntekijä. Miulle onnellisuus tarkoittaa sitä, että myös töissä miut kohdataan oikeasti ihmisenä, ja voin aidosti vaikuttaa miun työhön ja yhteisiin asioihin.

Vuoden 2022 esihenkilöksi valittu Saarikivi on päämäärätietoisesti osaltaan edistänyt yhteistä tavoitettamme Suomen onnellisimmista työntekijöistä. Saarikivi kiteyttää onnellisuuden työssä esihenkilön näkökulmasta olevan työntekijöille onnistumisen mahdollistamista.

– Ihan kun syöttäisin kentälle pallon, ja voin luottaa siihen, että joukkue tekee maalin. Mie koen olevani onnellinen työntekijä ja esihenkilö, kun voin vaikuttaa meidän arkeen ja mahdollistaa työntekijöiden arjen ja työn yhteensovittamisen mahdollisimman yksilöllisellä tavalla, ja myös miuta tuetaan miun johtamistyössä, Saarikivi kertoo.

Holopainen ja Romo toivovat, että ihan jokaisessa yksikössämme ihan jokainen työntekijä voivat vuoteen 2030 mennessä yhtyä Terhin ja Katin ajatuksiin.
– Tässä on meille kaikille loistava esimerkki onnistuneesta ja pitkäjänteisestä työstä, Holopainen iloitsee.

– Näihin talkoisiin tarvitaan kaikkia: osaavaa ja sitoutunutta henkilöstöä, henkilöstöön priorisoivaa johtoa ja yhdessä samaan suuntaan kanssamme katsovia poliittisia päättäjiä sekä maakunnallisen tiiviin yhteistyön ja edistyksellisen tekemisen meiningin. Yhdessä me voimme onnistua, kiteyttää HR-päällikkö Sanni Romo.