• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Fysioterapeutin takaisinsoittopalvelu

Fysioterapeutin takaisinsoittopalvelu

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen tavoitteena on, että kaikki tuki- ja liikuntaelinoireiset, joiden oireiden taustalla ei ole vakavia, välittömiä lisätutkimusta vaativia syitä kohtaisivat ensimmäisenä ammattilaisena fysioterapeutin. Yhtenä keinona tämän tavoitteen tueksi asiantuntijafysioterapeutin kiirevastaanoton lisäksi on heinäkuussa aloitettu fysioterapeutin takaisinsoittopalvelu.

– Monet tuki- ja liikuntaelinoireet menevät itsekseen ohi, mutta ne voivat huolestuttaa ja joskus on myös tarvetta saada vinkkejä kivun hoitoon. Tämä onnistuu hyvin puhelimitse eikä aina tarvitse tulla vastaanotolle, kertoo asiantuntijafysioterapeutti Tea Parkko Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.

Takaisinsoitolla nopeasti apua jo tuki- ja liikuntaoireiden alkuvaiheessa

Takaisinsoittopalvelun ideana on mahdollistaa nopeasti avun ja neuvojen saaminen akuuttien tuki- ja liikuntaelinoireiden alkuvaiheen omahoitoon. Puhelimessa pystytään onnistuneesti ohjaamaan esimerkiksi, kun kyseessä on selkeä paikallinen kipu, mikä on mahdollisesti alkanut tietyn rasituksen seurauksena. Takaisinsoittoon voi ohjautua mistä vain Etelä-Karjalan alueelta, myös silloin, jos vastaanotolle pääsy on vaikeaa, esimerkiksi kovan kivun, välimatkan tai muun syyn takia.

Takaisinsoittoa tekevillä asiantuntijafysioterapeuteilla on myös tarvittaessa oikeus kirjoittaa lyhyt sairausloma, tai ohjata käsikauppalääkkeiden käyttöön, kuten kiirevastaanotollakin.
Takaisinsoittoon ohjaudutaan hoidon tarpeen arvion kautta ja takaisinsoitto tapahtuu nopealla aikataululla, yleensä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Takaisinsoittopuhelun perusteella asiakas voidaan tarvittaessa ohjata fysioterapeutin vastaanotolle tai konsultoida lääkäriä esimerkiksi kipulääkityksestä. Kehitteillä on mahdollisuus myös videovälitteiseen vastaanottoon. 

Pidempään jatkuneiden oireiden kanssa suositellaan varaamaan aika fysioterapeutin kiireettömälle vastaanotolle fysioterapian ajanvarauksesta tai sähköisestä asiointipalvelusta.

Yhteydenotto verkkosivujen kautta tai soittamalla

Hyvinvointialueen verkkosivuilla voi tehdä Omaolo-oirearvion, jonka avulla saat tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. www.omaolo.fi

Sähköisen ajanvarauksen ilman lääkärin lähetettä voi tehdä täältä: https://oma.hyvis.fi/login
Asiantuntijafysioterapeutin kiire vastaanotolle pääsee terveys- ja hyvinvointiasemien puhelinnumerosta 05 352 7260. Numerossa toimii myös takaisinsoittopalvelu.

Yhteinen tulevaisuus – Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus Etelä-Karjalassa -hanke

Customer service