• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Etelä-Karjalan hyvinvointialue sitoutuu ympäristötekoihin – EKHVA sai ensimmäisenä hyvinvointialueena Ekokompassi -sertifikaatin ja liittyi Greenreality Networkin jäseneksi
Ympäristölupaus

Etelä-Karjalan hyvinvointialue sitoutuu ympäristötekoihin – EKHVA sai ensimmäisenä hyvinvointialueena Ekokompassi -sertifikaatin ja liittyi Greenreality Networkin jäseneksi

, , ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle myönnettiin 1.9.2023 Ekokompassin ympäristösertifikaatti. Etelä-Karjalan hyvinvointialue on ensimmäinen hyvinvointialue, joka on saanut Ekokompassi -sertifikaatin.

1. syyskuuta 2023 toteutettiin auditointi Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen toimintojen osalta ja näin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin vuonna 2022 saama ympäristösertifikaatti laajentui koskettamaan koko Etelä-Karjalan hyvinvointialuetta. Ympäristöjärjestelmän rakentaminen aloitettiin sertifioidun Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä (Eksote) helmikuussa 2021.

– Olemme iloisia, että tekemämme ympäristötyö on tunnistettu ja Ekokompassi-sertifikaatti kattaa nyt koko hyvinvointialueemme, iloitsee projektikoordinaattori ja ympäristövastaava Outi Pulli Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.

Tulevien vuosien tavoitteena on tehdä vaikuttavia ympäristöystävällisiä valintoja, Etelä-Karjalan hyvinvointialueen oman ympäristöohjelman mukaisesti. Ympäristövastaava Outi Pulli:

– Luomme yhteiset toimintamallit kestävän kehityksen edistämiseksi – yli 5600 työntekijän organisaatiossa se vaatii hyvää toimipisteiden tuntemista, viestintää ja perehdytystä.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella edistetään ympäristöasioita muun muassa parantamalla muovin kierrätysmahdollisuuksia ja lisäämällä yleistä ympäristötietoisuutta henkilökunnan keskuudessa. Muita kehittämiskohteita vuosille 2023–2025 ovat energian käytön tehostaminen, kestävää kehitystä tukevat hankinnat, polttoainetaloudellisempi ja vähäpäästöisempi logistiikka ja liikkuminen sekä kemikaaliohjelman tehokkaampi käyttäminen.  

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on kehitetty kansainvälisen ISO14001 -standardin pohjalta ja sen omistaa Suomen Luonnonsuojeluliitto. Ekokompassi-sertifikaatti myönnetään, kun organisaatio on luonut oman ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen.  Etelä-Karjalan hyvinvointialue liittyi kesäkuussa Greenreality Networkin jäseneksi.

Ympäristölupaus
Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ympäristölupaus

Customer service