Kategoriat
Asiakkaalle Hyvinvointialue Mediatiedotteet Työ hyvinvointialueella Yleinen

Etelä-Karjalan hyvinvointialue ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto mahdollistavat yhteistyössä lisäkoulutusta sosiaalityön ammattilaisille

Etelä-Karjalan hyvinvointialue (EKHVA) kouluttaa työntekijöitään yhdessä Etelä-Karjalan kesäyliopiston (Kesyli) kanssa. Syksyllä 2023 alkavat avoimen yliopiston sosiaalityön opinnot toteutetaan Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelman mukaan. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus kehittää omaa osaamista sosiaalityössä sekä ennakoida tulevien vuosien eläköitymistä ja osaamistarpeita sosiaalityön viroissa. Hyvinvointialueen työntekijöille on varattu syksyllä alkaviin opintoihin 15 paikkaa, jonka lisäksi opintoihin ovat tervetulleita myös muut kiinnostuneet.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue haluaa tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden kehittää osaamistaan sosiaalityön alalla ja ennakoi maakunnassa tarvittavaa osaamista. Tätä varten hyvinvointialue ja Kesyli lähtivät toteuttamaan yhteistyönä jo toista kertaa sosiaalityön opintoryhmää aiempiin onnistumisiin peilaten.

– Meillä on yhteinen tavoite vahvistaa eri ammattiryhmien osaamista maakunnassamme, minkä eteen haluamme tehdä vahvaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Tämä on yksi hyvä esimerkki, jolla saamme yhdistettyä voimamme henkilöstöömme panostamiseksi ja lopulta asiakkaidemme tueksi, iloitsee henkilöstön kehittämispäällikkö Elina Antikainen.

Hyvinvointialue mahdollistaa työntekijöilleen paikallisen opiskelun sosiaalityön opintoihin, jotka alkavat perusopinnoilla syksyllä 2023 ja aineopinnoilla vuonna 2024. Järjestäjänä toimii Etelä-Karjalan kesäylipisto (Kesyli) yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Opinnoilla tavoitellaan koulutusjatkumoa myös aineopintojen jälkeen, tarkoituksena kannustaa opiskelijoita hakeutumaan vielä maisterivaiheen sosiaalityön opintoihin. Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta mukaan osallistuu 15 työntekijää. Mukaan saivat hakea kaikki työntekijät, joilla on työsuhde voimassa opintojen aikana. Opintomahdollisuus herätti suurta kiinnostusta. Kaikille kiinnostuneille ilmoitetaan ryhmään pääsystä hakuajan päätyttyä.

Opinnot on suunniteltu työssäkäyville aikuisopiskelijoille sopivaksi. Opetus ja ohjaus tapahtuvat joustavasti sekä verkkoympäristössä että Lappeenrannassa ilta- ja viikonloppuopintoina. Sosiaalityön opinnot soveltuvat ensisijaisesti niille, jotka tavoittelevat sosiaalityöntekijän pätevyyttä. Sosiaalityön opinnoista hyötyvät myös muualla sosiaali- ja terveyspalveluissa työskentelevät.

Kesäyliopiston sosiaalityön perusopinnot ovat avointa yliopisto-opetusta ja avoinna kaikille asiasta kiinnostuneille. Hyvinvointialueen työntekijöiden lisäksi ryhmässä voi siis opiskella kuka tahansa avoimen yliopiston sosiaalityön opintokokonaisuudesta kiinnostunut henkilö.

Opinnoista kiinnostuneille tiedotustilaisuus

Kaikille opinnoista kiinnostuneille on kesäyliopiston järjestämä tiedotustilaisuus keskiviikkona 9.8. klo 16.30–18.30 verkossa (Teams).

Pääset osallistumaan tiedotustilaisuuteen alla olevan linkin kautta. Linkki löytyy myös Etelä-Karjalan kesäyliopiston verkkosivuilta sosiaalityön perusopintojen sivulta.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Lisätietoja:

Opintoihin liittyvät kysymykset:

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen ryhmään liittyvät kysymykset:

  • Elina Antikainen, henkilöstön kehittämispäällikkö, puh. 040 153 0504, [email protected]

Linkki Kesylin kotisivun tietoihin:

https://kesyli.net/kurssit/sosiaalityon-perusopinnot-25-op-uef-2023-2024/