• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Etelä-Karjalan hyvinvointialue vahvisti ekokompassi-ympäristöohjelman 2023–2025

Etelä-Karjalan hyvinvointialue vahvisti ekokompassi-ympäristöohjelman 2023–2025

,

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on ollut käytössä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä vuodesta 2021. Eksote sai lokakuussa 2022 ensimmäisenä sotekuntayhtymänä Ekokompassi-sertifikaatin. Ekokompassi -ympäristöjärjestelmä on päivitetty aluehallituksen päätöksellä 21.6.2023 siten, että se koskee nyt koko Etelä-Karjalan hyvinvointialuetta, mukaan lukien pelastustoimen.

Ympäristöjärjestelmän ympäristöohjelmassa on toimenpidelinjauksia muun muassa jätteiden lajittelusta ja keräyksestä, energiatehokkuudesta sekä tavarakuljetuksien reittien suunnittelusta.

Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja. Meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti
Ekokompassi -logo


Aiemmin toteutettuja ja käynnissä olevia ympäristöohjelmaan perustuneita toimenpiteitä Etelä-Karjalan hyvinvointialueella ovat mm.:

  • Energiatehokkuus ja uusiutuva energia: Valaisinten uusinta energiatehokkaiksi. Led-valaisimet jo suunnittelussa lähtökohtana ja keskussairaalassa parhaillaan käynnissä noin 400 loisteputkivalaisimen vaihto energiatehokkaiksi. E-, B- ja F-siiven ilmanvaihtokoneen päivittäminen valmistui 2021–2022.
  • Hankinnat: laitehankintojen kestävän kehityksen kriteeristö otettiin käyttöön keväällä 2022.
  • Logistiikka ja liikkuminen: Autojen Seuranta- ja hallintajärjestelmä hankittu 2022. Lisäksi vuonna 2022 on korvattu 29 bensiini- tai diesel-autoa joko kaasuhybrideillä tai itselataavilla bensahybrideillä.
  • Jätteet: 2022 hankittu muovipaalaimet keskussairaalan ja Armilan materiaaliyksiköihin ja aloitettu kirkkaan pakkausmuovin keräys.

************************************************************************

Ekokompassi on valtakunnallinen ja toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin.  Ympäristöjärjestelmä on organisaation ympäristöasioiden hallintaan tarkoitettu johtamistyökalu, mikä tarkoittaa, että ympäristöasiat huomioidaan kaikissa yrityksen toimintaan liittyvissä asioissa.

Customer service