• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Juhani Grönlund, terveydenhuollon toimialuejohtaja

Juhani Grönlund, terveydenhuollon toimialuejohtaja

Vähähiuksinen hymyilevä mies istumassa työpöytänsä ääressä, taustalla maisemataulu ja tietokoneen näyttö.

Tervetuloa Juhani! Hyvinvointialueen terveydenhuollon toimialuejohtajana aloitti jo joulukuun puolella Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin virasta meille siirtynyt Juhani Grönlund. Kävimme toivottamassa Juhanin tervetulleeksi Etelä-Karjalaan ja kyselimme samalla häneltä lisää.

Juhanilla on laaja-alainen kokemus terveydenhuollosta sekä erikoissairaanhoidon että avoterveydenhuollon johtotehtävistä, ja hän on myös akateemisesti pitkälle meritoitunut. Hän on lääketieteen tohtori, lastentautiopin dosentti sekä lastentautien ja lasten gastroenterologian erikoislääkäri. Lisäksi häneltä löytyy johtamiskoulutuksena EMBA.

Kuten kuvan Pori Jazz -paidasta näkyy, Juhanin juuret löytyvät Porista, mutta hänestä löytyy jo valmiiksi persoonassa pilkahtelevaa iloista ja vilkasta karjalaisuutta. Tämä periytyy varmaankin Viipurista kotoisin olevan äitinsä puolelta. Myös alueena Etelä-Karjala tuntuu Juhanista hyvin kotoisalta monien vuosien matkailujen ajalta.

Mikä sitten sai innostumaan Kanta-Hämeeseen asettuneen lääkärin Etelä-Karjalan hyvinvointialueesta? – Hyvinvointialueuudistus sai yllättäen ajatukset liikkeelle. Silmät avautuivat huomaamaan, mitä ammatillisesti kiinnostavia mahdollisuuksia onkaan tarjolla. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirillä on valtakunnallisesti hyvä maine ja alue on monipuolinen kaikkinensa. On myönnettävä, että myös Kanta-Hämeestä siirtyneen Sallyn tiimiin pääseminen lisäsi houkutusta hakea Etelä-Karjalaan, kertoo Juhani.

Hyvinvointialueen strategiakuvan kokonaisuudesta Juhani innostuu kovasti. – Yhteen kuvaan ja tähän päivään on saatu tuotua loistavasti klassiset antiikin hyveet; viisaus, rohkeus, oikeudenmukaisuus ja kohtuullisuus. Strategiassa korostuu asiakas, siinä korostuu työntekijä ja näitä molempia yhdistävänä toimii itse prosessi. Näin tämä strategian kärjet saadaan hienosti elämään yhdessä, iloitsee Juhani.
Kiitos Juhanille inspiroivasta keskustelusta ja toivotamme hänelle lämpimästi menestystä terveys- ja kuntoutuspalveluiden toimialueen johtajana!

Customer service