• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Yleinen » Vanhustyön asiantuntijoiksi opiskelevien järjestämä liikunnallinen senioritapahtuma virkisti iäkkäitä
Kuvassa talvitapahtumaan osallistuneita senioreita ja kaverikoira Taavi ohjaajansa kanssa.

Vanhustyön asiantuntijoiksi opiskelevien järjestämä liikunnallinen senioritapahtuma virkisti iäkkäitä

,

Tiputanssi ja toimintapisteet aktivoivat senioreja, ja kaverikoirat toivat kaikille hyvää mieltä

Lappeenrannan Tietäjänkadun Senioritalossa vietettiin iloinen talvitapahtuma perjantaina 17.3.2023 aamupäivällä. Geronomeiksi eli vanhustyön asiantuntijoiksi opiskelevien toimesta järjestetyn tapahtuman kantavana teemana oli liikuntakyvyn ylläpito läpi elämän.

Kuvassa seniori talvitapahtumassa istumassa ja mittauttamassa käden puristusvoimaa
Kuvassa talvitapahtumaan osallistuva seniori mittauttaa käden puristusvoimaa.

Tapahtuman liikunnallisiksi toimintapisteiksi oli ideoitu tasapainorata, pallonpyöritys, muistipeli, mölkky-peli, potkukelkkailu ja frisbeegolf. Vanhusten sylissä kiersi hellittävänä “lähes elävältä tuntunut” pehmoinen Paro-robottihylje, jossa on runsaasti kosketuksen aistivia ja niihin reagoivia sensoreita. Tapahtumassa vieraili myös kolme kaverikoiraa: labradorinnoutaja-Kyösti, kultainen noutaja -Taavi ja skotlanninpaimenkoira-Lumi.

Kaikki kynnelle kykenevät osallistuivat iloisin mielin vanhaan tuttuun tiputanssiin, jossa saatiin koko keho liikkeelle aina sormenpäistä varpaisiin. Osallistuvilla oli mahdollisuus mittauttaa käsien puristusvoima, joka kertoo myös yleisestä lihaskunnosta ja toimintakyvystä. Käden puristusvoima on yhteydessä liikkumiskykyyn ja päivittäisistä toimista selviytymiseen.

Kuvassa talvitapahtumaan osallistuneita senioreita ja kaverikoira Taavi ohjaajansa kanssa.
Kuvassa talvitapahtumaan osallistuneita senioreita ja kaverikoira Taavi ohjaajansa kanssa.

Tapahtuman järjestivät viisi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa XAMK:issa vanhustyötä opiskelevaa geronomiopiskelijaa osana opiskeluaan. Opiskelijat olivat vuosien 2020 ja 2021 ryhmistä.

Kuvassa talvitapahtuman toimintakortteja.
Kuvassa talvitapahtuman toimintakortteja.

Kovasti odotettuja vieraita tapahtumassa olivat kaikkien huomion saaneet kolme kaverikoiraa. Kennelliiton kaverikoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa koira vierailullaan tuo iloa ja elämyksiä ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta omaan koiraan. Tapahtumassa tarjotut kahvit ja makkarat lahjoitti K-Market Ratakatu.

Senioritalon asukkaat olivat tapahtumassa todella hyvin mukana ja testasivat aktiivisena kaikkia toimintapisteitä. Reippaan ulkoilupäivän lisäksi osallistujat nauttivat myös ihanasta auringonpaisteesta yhdessä tekemisen ohella. Tapahtuma oli kovasti odotettu ja toi paljon pirteää mieltä maaliskuun päivään.

Geronomit ovat vanhustyön asiantuntijoita, jotka työskentelevät erilaisissa ikääntyneiden hyvinvointiin liittyvissä tehtävissä sosiaali- ja terveydenhuollon alalla. Geronomin tärkeimpänä tehtävänä on edistää vanhusten hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä, ja hän voi myös kehittää ja tarjota palveluja vanhusten omaisille.

Customer service